Είστε εδώ

Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ

15/02/2018
ερώτηση Καρασμάνη για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις

Επιβεβλημένη η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις

Παρά τις διαβεβαιώσεις δημοσίως, αλλά και τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, οι Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ότι αφορά τις μισθολογικές περικοπές των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Δράμας Κυριαζίδη Δημήτριο.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

Το ζήτημα της συμμόρφωσης του Ελληνικού Δημοσίου στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές περικοπές των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας και τις αναλόγου περιεχομένου εξαγγελίες της Κυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, εξακολουθεί, δυστυχώς, να εκκρεμεί.
Ενώ, δηλαδή, υπάρχει απόλυτη υποχρέωση για την κατ’ άρθρον 95 του Συντάγματος και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3068/2002 συμμόρφωση της Διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις και ως εκ τούτου δεν καταλείπεται στάδιο διακριτικής ευχέρειας εκ μέρους των συναρμοδίων Υπουργείων ως προς εφαρμογή ή η μη αυτών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και πάλι προσφάτως διά της υπ’αριθμ. 3/2018 απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο διαπιστώνοντας τη μη συμμόρφωση του Δημοσίου (Υπουργού Οικονομικών) προς την 1127/2016 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σας καλεί να συμμορφωθείτε προς την εν λόγω απόφαση εντός 8μήνου από την κοινοποίηση του σχετικού πρακτικού.
 
Εν όψει των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
 
1. Θα συμμορφωθεί τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και πότε;
2. Τι προτίθεται να κάνει σχετικά το Υπουργείο σας ούτως ώστε να καταβληθούν εν τέλει τα οφειλόμενα;

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση