Είστε εδώ

Ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Γιαννιτσά

30/05/2018
ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Γιαννιτσά

Το δημαρχείο στα Γιαννιτσά επισκέφθηκε, σήμερα 30 Μαΐου, ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο μεταναστευτικό. Η συζήτηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και συμμετείχαν εκτός από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Επιτροπάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Γεώργιος Τόσιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παντελής Πετρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κλάπας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι ήρθε στα Γιαννιτσά για να κάνει μια διερευνητική συζήτηση, θεωρώντας, είτε από ελλιπή, είτε από λανθασμένη ενημέρωση, ότι το στρατόπεδο Φιλιππάκου ήταν ο χώρος που φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες- μετανάστες το 2016. Τόνισε επίσης, ότι δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, κανένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του και μεταφέροντας τις απόψεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε στον κ. Κλάπα τους λόγους που καθιστούν μη επιτρεπτή την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου.

Ακολούθως, ο γενικός γραμματέας περιηγήθηκε στο χώρο του στρατοπέδου και πέριξ αυτού, είδε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ και το κτίριο όπου στεγάζονται δομές του δήμου Πέλλας.
Ο κ. Κλάπας κατανόησε τη δυσκολία δημιουργίας δομής στα Γιαννιτσά και διαβεβαίωσε ότι αφού ενημερώσει τον κ. Βίτσα θα επικοινωνήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα με το δήμαρχο.

«Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει και πρέπει να μας προβληματίσει είναι, ποιο κλιμάκιο της ιεραρχίας του στρατού και γιατί, πρότεινε στον Υπουργό κ. Βίτσα ένα στρατόπεδο που πριν δύο χρόνια είχε κριθεί ακατάλληλο για δημιουργία δομής και ποιοι μονίμως προτείνουν το δήμο Πέλλας ως τον καταλληλότερο τόπο για τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών;» δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση