Είστε εδώ

Απογοητευτικές τιμές παραγωγού στο κεράσι

13/06/2018
Απογοητευτικές τιμές παραγωγού στο κεράσι

Ο φετινός τρόπος διακίνησης και οι απογοητευτικές τιμές παραγωγού στο κεράσι επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο της ανοργανωσιάς και της διακίνησης χύμα προϊόντων

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε συνεταιρισμούς που διακινούν κεράσια καθώς και εμπόρους.
Το συμπέρασμα είναι σαφές και καθαρό:
Μόνο με οργανώσεις παραγωγών νέου τύπου, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, που θα επενδύσουν μέσω των προγραμμάτων σε τυποποίηση και συσκευασία μπορεί ο αγρότης να ελπίζει σε καλυτέρευση της θέσης του.
Η ανοργανωσιά, η διακίνηση προϊόντων χύμα σε κλούβες, η διακίνηση στον δρόμο οδηγεί μαθηματικά στην διάλυση του αγροτικού εισοδήματος. Σε γκρίνια, σε απογοήτευση και τελικά στην μιζέρια.

Οι σοβαροί έμποροι (όπως ο Νίκος Πρωτοφανούσης και οι ΑΦΟΙ Μπαλακανάκη τους οποίους επισκέφτηκε ο βουλευτής) που τυποποιούν και συσκευάζουν μπορούν να διαχειριστούν σημαντικό τμήμα της παραγωγής που όμως είναι σε ποσοστό αρκετά μικρό σε σχέση με την συνολική ποσότητα του παραγόμενου εμπορικού προϊόντος.
Η ύπαρξη βιομηχανίας για «αρμεχτό» και χυμό βοηθά σημαντικά αλλά δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Οι αγρότες πρέπει να οργανωθούν σε οργανώσεις (τουλάχιστον 10 με 15 στην Πέλλα) που θα προχωρήσουν σε τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία.
Και οι έμποροι πρέπει να επεκταθούν για να μπορέσουν να διαχειριστούν περισσότερες ποσότητες. Πρέπει να αντιμετωπιστούν θέματα που δυσκολεύουν την επέκταση τους.

Χρειάζεται σοβαρή διαβούλευση για το κεράσι για να μην αντιμετωπίσει η Πέλλα με το 65% της παραγωγής μόνιμη κρίση κερασιού αντίστοιχη της κρίσης του επιτραπέζιου ροδάκινου…

Ο βουλευτής θα συνεχίσει τον διάλογο με τους αγρότες και όλους τους εμπλεκόμενους «σπρώχνοντας» σε δράσεις που θα αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα..

Σηφάκης κεράσι Μπαλακανάκης
Σηφάκης κεράσι Πρωτοφανούσης
Σηφάκης κεράσι Μεγαπλάτανος
Σηφάκης κεράσι Όρμα
Σηφάκης κεράσι Πιπεριά

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση