Είστε εδώ

Ο Σηφάκης στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα κεράσια

23/01/2019

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης παρουσίασε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στοιχεία για να θεωρηθούν τα «τραγανά» κεράσια επιτραπέζια και να αποζημιωθούν ανάλογα με τις κατηγορίες που δηλώθηκαν.
Μαζί του ο πρόεδρος του Αρχαγγέλου Διονύσης Δρένος, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αρχαγγέλου Διονύσης Τσαμπούλης και ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης.

Ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι τα τραγανά κεράσια αποτελούν εξαιρετική τοπική ποικιλία που απαιτείται να κατοχυρωθεί ως ΠΓΕ , σαφώς αποτελούν επιτραπέζια κεράσια και απαιτείται να αποζημιώνονται ανάλογα με την κατηγορία που επέλεξε ο αγρότης και όχι στην Γ’ κατηγορία ως βιομηχανικά. Παρουσίασε στοιχεία από εμπόρους, τιμολόγια κλπ που αποδεικνύουν την αλήθεια των λεχθέντων.

Οι αγρότες από τον Αρχάγγελο ανέλυσαν τα προηγούμενα και ζήτησαν την αποζημίωση των τραγανών κερασιών ως επιτραπέζιων. Ακόμη ζήτησαν την επιτάχυνση των πορισμάτων για τις ζημιές από βροχοπτώσεις στα κεράσια και την ταχύτερη δυνατή πληρωμή των αποζημιώσεων με δεδομένο ότι σε πολλά χωριά το κεράσι είναι μονοκαλλιέργεια και η ζημιά του 2018 ήταν μεγάλη.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ παρέλαβε τα στοιχεία και δεσμεύτηκε σε άμεσο έλεγχο τους κατόπιν του οποίου θα αποφασιστεί η ένταξη ή όχι των τραγανών στα επιτραπέζια. Ενημέρωσε το βουλευτή και τους αγρότες ότι γράφονται τα πορίσματα για τις ζημιές του 2018 τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη πληρωμή του οργανισμού από την ολοκλήρωση τους ανά χωριό.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση