Είστε εδώ

Ακριβότερος ο γύρος μετά το Πάσχα

19/04/2019

Η αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος που οδηγεί και στην αύξηση της τιμής για το γύρο οφείλεται στην Κίνα!

Πριν από λίγους μήνες, οι Κινέζοι εκτροφείς υποχρεώθηκαν να θανατώσουν εκατομμύρια ζώα που είχαν προσβληθεί από λοίμωξη. Αυτό ανάγκασε την κινεζική αγορά να προχωρήσει σε αθρόες εισαγωγές από την Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Η ανεβασμένη ζήτηση οδήγησε και στην αυξημένη τιμή στην Ευρώπη, που ενδεχομένως, όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, να διαρκέσει έως και ένα χρόνο, γιατί τόσο θα τους πάρει στους Κινέζους να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες λήψης μέτρων για τα χοιροστάσια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι τιμές χονδρικής στην Ελλάδα αυξήθηκαν 6% τις τελευταίες τρεις ημέρες, ενώ οι διεθνείς τιμές για ζώντα χοιρινά αυξήθηκαν κατά 77% το τελευταίο διάστημα.

Οι καταστηματάρχες είναι αναγκασμένοι να αυξήσουν τις τιμές λιανικής, προκειμένου να καλύψουν το κόστος των πρώτων υλών, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι η αλλαγή στις τιμές θα γίνει την Πρωτομαγιά (ή την επομένη για όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές).

Πόσο θα αυξηθεί η τιμή του γύρου;
Άγνωστο παραμένει πού θα τερματίσει το ράλι στις τιμές, αλλά φαίνεται ότι η τιμή του γύρου, ενός προϊόντος κατ' εξοχήν λαϊκής κατανάλωσης, θα ξεπεράσει τα 3€ στα περισσότερα γυράδικα της περιοχής μας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση