Είστε εδώ

Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκέντρωσεις του Π.Α.ΜΕ.

02/05/2019

Γιορτάζοντας την παγκόσμια Μέρα της Εργατικής Τάξης, το ΠΑΜΕ στην Πέλλα πραγματοποίησε συγκεντρώσεις και αγωνιστικές πορείες με κύρια συνθήματα: “Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά”, “Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους”, κ.α. σε Έδεσσα & Γιαννιτσά.

Στην Έδεσσα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στους “Μικρούς Καταρράκτες” και παραβρέθηκαν σ'αυτή οι υποψήφιοι δήμαρχοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Έδεσσας Τσιτσάγκας Χαράλαμπος και στο Δήμο Σκύδρας Σουμελίδης Γιάννης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Πέλλας “Η Ενότητα” και τον Προυσανίδη Ανέστη, με αναφορά στα προβλήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς (απλήρωτες παραγωγές, τεράστιες ζημιές από χαλοζοπτώσεις στις παραγωγές πολλών περιοχών με ανάγκη έγκαιρων & δίκαιων αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού, κλπ.) ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, που επιδιώκουν το ξεκλήρισμά της και την ισχυροποίηση μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων.

Την κεντρική ομιλία από το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ( Ε.Ν.Ι.Π.) Σανίδας Αργύρης, με ξεχωριστή αναφορά στις φιέστες της κυβέρνησης για τα ζητήματα της Υγείας, την ίδια ώρα που αυτή υποβαθμίζεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές.
«…και στο νοσοκομείο της Έδεσσας, προβάλει και πάλι έντονα η τραγική πραγματικότητα στις δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής, χωρίς ωραιοποιήσεις και προεκλογικά πυροτεχνήματα.
Συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, υποχρεώνοντας Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας να αναζητούν κονδύλια κάνοντας μπίζνες, πουλώντας τις υπηρεσίες τους στα λεηλατημένα από το κράτος και τους επιχειρηματίες ασφαλιστικά ταμεία ή να βγαίνουν στη ζητιανιά και να στηρίζονται σε αμφίβολης αξίας «δωρεές», χορηγίες «φιλάνθρωπων» και δράσεις διαφόρων «φίλων», που με πρόσχημα το ότι δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα, φέρνουν στο φιλότιμο τον λαό και βάζουν ξανά το χέρι στην τσέπη του
».
 
 
Στα Γιαννιτσά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος), ενώ ακολούθησε δυναμική πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά η υποψήφια δήμαρχος Πέλλας της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ολυμπία Παπαδοπούλου.

Την συγκέντρωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) Αποστολίδης Μπάμπης, με ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του κλάδου Υγείας .
«Σε προσλήψεις, η υποσχεσιολογία καλά κρατεί με μπόλικο προεκλογικό άρωμα. Όσο είδαμε, τις 4.500 θέσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την πρωταπριλιά του 2015, άλλο τόσο θα δούμε τους χιλιάδες διορισμούς που υπόσχονται τώρα».

Η κεντρική ομιλία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε από την Χατζηβασιλειάδου Αριστέα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα στο Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών, που τόνισε τη σημασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και παράλληλα υπογράμμισε την στάση της εργοδοτικής και κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αλλά και των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων της Πέλλας.
«Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Εργατική λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Απομονώνουμε τους φασίστες και τους δολοφόνους - ναζιστές της Χρυσής Αυγής που στόχο έχουν πάντα να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό κίνημα. Είναι τσιράκια της εργοδοσίας, της πλουτοκρατίας και υπηρετούν με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο τα συμφέροντά της
».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση