Είστε εδώ

Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει τη μισαλλοδοξία

09/11/2019

Το Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας: τη σοκαριστική εικόνα μερικών τραμπούκων, που τα χαράματα της Κυριακής προσπάθησαν βίαια να εμποδίσουν εγκατάσταση λίγων προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής μας, αλλά και το θλιβερό σκοτάδι που επιχειρούν να σπείρουν συντηρητικές νοοτροπίες συμπολιτών μας σε παιδιά -μαθητές- οδηγώντας τους σε κατάληψη και πορεία μίσους με ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα.

Δεν είναι αυτή η εικόνα της πόλης μας, των Γιαννιτσών.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας στην Πέλλα, δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν την εικόνα. Το μίσος, η χυδαιότητα, οι κραυγές και οι απειλές σε ανθρώπους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, -όπως ήταν και οι πρόγονοι των περισσοτέρων από μας- δεν μας εκφράζουν.

Η τοπική κοινωνία το έδειξε περίτρανα με τις χιλιάδες μερίδες φαγητού που έστελνε στην Ειδομένη πριν τρία χρόνια, ανώνυμοι συμπολίτες εξακολουθούν ανελλιπώς και μαγειρεύουν για αστέγους και μετανάστες που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκέντρωναν συμπολίτες μας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε δεκάδες σημεία μεταξύ αυτών και στο εργατικό κέντρο.

Έτσι και τώρα δεν θα αφήσουμε να ριζώσει το μίσος ρατσισμός και η ξενοφοβία!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας
Να αντιδράσουμε στη μισαλλοδοξία και το φόβο.
Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας.
Να φράξουμε το δρόμο στις ακραίες εκείνες τις δυνάμεις που στόχο έχουν την υπονόμευση κάθε δημοκρατικής, ανθρωπιστικής και πολιτισμικής αξίας.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση