Είστε εδώ

Συνάντηση Σταμενίτη Μητσοτάκη

17/12/2019

Οδικός άξονας και αγροτικά ζητήματα στο επίκεντρο της συνάντησης

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τον Νομό Πέλλας και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κος Σταμενίτης έθεσε στον Πρωθυπουργό το μεγάλο ζήτημα της κατασκευής του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα – Φλώρινα». Ο Βουλευτής, αφού ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πραγματική κατάσταση του έργου, σημείωσε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η διαδικασία να μην μένει στάσιμη.
Συγκεκριμένα πρότεινε:
Α. Ένταξη των απαλλοτριώσεων των δύο παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών στο ΑΡΘΡΟ 7Α, αφού χαρακτηριστεί ως σημαντικό το σύνολο του έργου.
Β. Δημοπράτηση των δύο παρακάμψεων μέσω ένταξής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Γ. Αναζήτηση χρηματοδότησης της κατασκευής τους από τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, ή μέσα από την ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο 2020-2024 ή από το ΠΔΕ.
Δ. Συμβασιοποίηση των υπόλοιπων μελετών με την αξιοποίηση της υπάρχουσας χρηματοδότησης (500.000 ευρώ στον εναριθμο του έργου), ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών του τμήματος Μαυροβούνι – Έδεσσα.

Επιπρόσθετα, ο κος Σταμενίτης στάθηκε στα θέματα που απασχολούν διαχρονικά τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο καθώς ο Νομός Πέλλας είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς τόπους της χώρας. Ειδικότερα, πέραν των άλλων ζητημάτων που συζητήθηκαν, ο Βουλευτής κατέθεσε πρόταση για φορολόγηση των παραγωγών, που συνεταιρίζονται, με σταθερό φορολογικό συντελεστή 10%, όπως νομοθετήθηκε και θα ισχύει από το 2020 για τους συνεταιρισμούς.

Ο Διονύσης Σταμενίτης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν, τονίζοντας του ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που κόστισαν στον Νομό Πέλλας να αποκατασταθούν και να δώσουν νέα πνοή στην περιοχή.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση