Είστε εδώ

Όλες οι εξελίξεις με τα έργα στον δήμο Πέλλας

11/12/2015
Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Πέλλας

Τα τεχνικά ζητήματα, δηλαδή τα έργα που τρέχουν από πλευράς τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ήταν αυτά που είχαν τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο «ρόλο» στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή (4/12/2015).

Όσον αφορά την βελτίωση της αγροτικής οδού στην Δ.Ε. Κύρρου, που ήταν το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έχουν προχωρήσει οι πρώτες εργασίες (ο πρώτος δρόμος) και η «έγκριση» αφορά την πληρωμή του πρώτου λογαριασμού, για να συνεχιστεί το έργο ως «γέφυρα» και το 2016. Αυτό ισχύει (πληρωμή πρώτου λογαριασμού) για μια σειρά έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί (ασχέτως το ποσοστό ολοκλήρωσης που παρουσιάζουν) για να γίνουν «γέφυρες» για συνέχεια την χρονιά που έρχεται. Το έργο συμπεριλαμβάνει τρεις δρόμους και έτσι η διαδικασία και σε τεχνικό και σε πραγματοποιήσιμο επίπεδο συνεχίζεται.

Λύση για το πρόβλημα με τον ΧΑΔΑ Πενταπλατάνου
Το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε ένα χρονοβόρο ζήτημα, το οποίο παρουσίασε κάποια προβλήματα. Πρόκειται για την τροποποίηση της μελέτης που έπρεπε να γίνει όσον αφορά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον Πενταπλάτανο, διότι ο χώρος μαζεύει περισσότερο σκουπίδια απ’ όσα προβλέπει η αρχική του μελέτη και αυτό επιτάσσει τροποποίηση της, για να μπορεί να γίνει εναπόθεση μεγαλύτερης ποσότητας και να πάψει να υφίσταται πρόβλημα.

Πέλλα και Αραβησσός περιμένουν εξέλιξη
Στο 6ο σημείο της ημερήσιας διάταξης και όσον αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για την γνωστή πια Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη που είναι αποτέλεσμα δωρεάς του ζεύγους Μακαρόνα(που βρίσκεται στην κοινότητα της Πέλλας, στην Δ.Ε. Πέλλας) δεν υπήρξε ενδιαφέρον στον διαγωνισμό που έγινε, στην πρώτη αυτή φάση, ενώ οι διαδικασίες πρέπει να τελειώσουν μέχρι το τέλος του έργου, μιας και είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα LEADER. Εκεί κάπου «σκαλώνει» η δουλειά, μιας και αυτοί που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για να εξοπλιστεί η Βιβλιοθήκη διατήρησαν επιφυλάξεις ως προς το πότε θα πληρωθούν από το πρόγραμμα. Έτσι, σε δεύτερη φάση γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Στο 7ο θέμα της ημερησία διάταξης φιγούραρε το ζήτημα των πλακοστρώσεων και πεζοδρομήσεων στην επέκταση της κοινότητας Αραβησσού(Δ.Ε. Κύρρου), όπου το έργο συνεχίζεται και μάλιστα βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο(πάνω από 50% ολοκλήρωσης). Το έργο είναι ενταγμένο στα προγράμματα «ΟΠΑΑΧ-Αλέξανδρος Μπαλτατζής»(100% χρηματοδότηση). Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Δεληγιαννίδης «ευελπιστούμε, όσο βοηθά ο καιρός, μέχρι το τέλος της χρονιάς το έργο να έχει ολοκληρωθεί». Τυπική διαδικασία αποτελεί πλέον το έργο της αντικατάστασης στέγης και κεραμοσκεπής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, αφού έχει ολοκληρωθεί.

Σε ποια φάση βρίσκονται έξι έργα
Σύμφωνα με ασφαλή πληροφόρηση του «Pella24» συνεχίζεται μια σειρά έργων και ζητημάτων, τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

  • Ένα σημαντικό σημείο είναι η περιοχή «Αμπέλεια» στον Νέο Μυλότοπο και η ηλεκτροδότηση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής. Υπάρχει αναμονή από το πρόγραμμα «Ηλεκτρικός Εξοπλισμός» για να πληρωθεί, αφού το έργο βρίσκεται στο τέλος του και φυσικά να παραδοθεί προς χρήση και οι αγρότες να μπορούν από την ερχόμενη χρονιά(2016) να ποτίζουν κανονικά στα χωράφια τους.
  • Όσον αφορά το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών(πλησίον γνωστού σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων), ένα έργο που είχε την 100% χρηματοδότηση από τον Δήμο Πέλλας, έχει φτάσει στο 90% της ολοκλήρωσης του, όσον αφορά και τον περιβάλλοντα χώρο του. Έχει απομείνει να τοποθετηθούν πλακάκια στο πεζοδρόμιο, φωτιστικά, δέντρα και να γίνει η προβλεπόμενη ασφαλτόστρωση, πράγμα που αποτελεί ένα κομμάτι μόλις 10% για να είναι το έργο έτοιμο και απόλυτα ολοκληρωμένο.
  • Εν τω μεταξύ, πάντα σύμφωνα με την πληροφόρηση μας, αναμένεται μία υπογραφή για να ξεκινήσει και το έργο στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών (ενταγμένο στο «Πράσινο Ταμείο»). Η υπογραφή αφορά την έγκριση της απόφασης για το έργο, το λεγόμενο «πρακτικό δημοπρασίας» για να ξεκινήσει.
  • Ολοκληρώθηκε το έργο της αποκατάστασης πρανούς του αποστραγγιστικού καναλιού και της οδοποιίας στην Κρύα Βρύση, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται και το σημαντικότατο έργο του Κόμβου της Κρύας Βρύσης.
  • Επίσης, έχει ολοκληρωθεί το έργο του Λαογραφικού Μουσείου στα Εσώβαλτα, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα LEADER.

Κοινοποίηση