Είστε εδώ

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με διευθυντή ΤΕΘΑ

14/02/2020

Συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή, Αντιστράτηγο Α. Κονδύλη πραγματοποίησε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Η πρωτοβουλία του Βουλευτή αποτελεί συνέχεια ενεργειών του αναφορικά με το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων του συνοικισμού Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών τα οποία βρίσκονται δίπλα στα Στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» καθώς και αυτών πέριξ του Στρατοπέδου «ΚΑΨΑΛΗ».

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι από πλευράς ΤΕΘΑ υπάρχει η βούληση για οριστική λύση στο ζήτημα. Επόμενο βήμα του Βουλευτή θα είναι η παρέμβασή του στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξασφαλιστεί εκ νέου η πολιτική βούληση για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Είναι ενδιαφέρον πως ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας είχε το ίδιο χαρτοφυλάκιο και το 2014, όταν το θέμα είχε φτάσει πολύ κοντά σε διευθέτηση με το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε αλλά τελικώς δεν ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις με την τότε διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικώς τις πρόωρες κάλπες και την αλλαγή Κυβέρνησης, δεν επέτρεψαν τη συζήτησή του.

Ένα άλλο θέμα το οποίο έθεσε ο Βουλευτής είναι αυτό του Στρατοπέδου «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ», στη Σκύδρα. Ο Βουλευτής μετέφερε το πάγιο αίτημα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για παραχώρησή του. Το ΤΕΘΑ έχει αυτή τη βούληση, εφόσον δεν επηρεάζεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΓΕΣ και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες επαφές με το Δήμο Σκύδρας. Αναμένονται θετικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών αυτού του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου χώρου.

Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αρμοδιότητες, την ιστορία και την αποστολή του ΤΕΘΑ, καθώς ο Βουλευτής, ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, έχει ειδικό ενδιαφέρον.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.