Είστε εδώ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό

23/03/2020

Μέτρα για τον κορονοϊό στους δήμους της Πέλλας

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στους Δήμους της Πέλλας καταθέτουν ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για την στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους.
 

- Απαλλαγή από τα τροφεία σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους π.χ. κυλικεία-δημοτικά αναψυκτήρια.
- Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
- Αρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο επαγγελματιών και ιδιωτών όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να στα-ματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
- Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
- Εξασφάλιση μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
- Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους.
- Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζούν μόνοι τους.
- Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγο-γράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
 
Η πανδημία του κορονοϊού έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα στην δημόσια υγεία για τα οποία χρόνια τώρα μάχεται το υγειονομικό προσωπικό για την λύση τους.
Είναι το προσωπικό που χρόνια τώρα έβρισκε τις πόρτες των υπουργείων κλειστές. Τις χρηματοδοτήσεις στον χώρο της υγείας πετσοκομμένες, τις εφημερίες πληρωμένες με χρονοκαθυστέρηση και δούλευε με το μισό προσωπικό.
Δεν τους χρειάζονται χειροκροτήματα. Τους χρειάζεται συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν κάθε φορά διεκδικώντας τα αυτονόητα για την υγεία όλων μας. Δεν αρκεί η αυτονόητη ατομική ευθύνη του καθένα μας.
 
Για να βοηθηθεί το έργο τους χρειάζεται:
- Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που αφορά σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
- Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
- Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς , που είναι ως επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
- Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
- Να επιταχθούν ξενοδοχεία , στα οποία θα μπορούν να διαμένουν υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων για να μην μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι τους.
 
Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
Tο Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.
 
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Τσιτσάγκας Χαράλαμπος (δήμος Έδεσσας)
Παπαδοπούλου Ολυμπία (δήμος Πέλλας)
Σουμελίδης Γιάννης (δήμος Σκύδρας)
Δρόσογλου Σταύρος (επικεφαλής της παράταξης στο δήμο Αλμωπίας)

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση