Είστε εδώ

Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί

24/03/2020

Φίλες και φίλοι,

Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας μα και όλη η υφήλιος, αισθάνομαι, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας. Αναντίρρητα, βιώνουμε έναν εφιάλτη με συγκεκριμένη αρχή, αλλά αβέβαιο τέλος. Έναν εφιάλτη που όλοι και όλες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, και πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το οφείλουμε στο παρόν και το μέλλον μας.

Πρωτίστως όμως, ας μου επιτρέψετε να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά μου για την έως τώρα υποδειγματική πραγμάτωση από όλους εσάς, όλους εμάς, του αισθήματος και υποχρέωσης της «ατομικής ευθύνης». Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στη μάχη κατά του κοινού εχθρού, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Ο ν. Πέλλας «νέκρωσε», και καλά έκανε για την προάσπιση της Υγείας μας!

Συστρατευόμαστε υπό τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημόνων, επιστρατευόμαστε σε αυτήν τη μάχη, όλοι και όλες μαζί, μία γροθιά! Και δε μιλώ τόσο ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή ως μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, περισσότερο μιλώ ως φίλος, ως οικογενειάρχης, ως άνθρωπος. Και η συμβουλή μου; ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!

Ο ρόλος μας όμως σε αυτή τη μάχη, δεν είναι, δε μπορεί να είναι μόνο παθητικός. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση στήριξη της Δημόσιας Υγείας!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση στήριξη των οικονομικά πληγέντων, επαγγελματιών και εργαζομένων!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση στήριξη όλων όσων δίνουν την καθημερινή τους μάχη, και με κίνδυνο της υγείας τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου!

Η μάχη αυτή είναι μάχη του Ελληνικού Λαού. Δηλώνω αισιόδοξος πως θα την κερδίσουμε. Είμαι όμως προβληματισμένος για τις επιπτώσεις της. Σκοπός και στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι το να θρηνήσουμε τα όσα λιγότερα ανθρώπινα θύματα, ανεξαρτήτου ηλικίας, η ανθρώπινη ζωή είναι το απόλυτο δώρο, είναι κάτι το ανεκτίμητο! Αλλά παράλληλα, απώτερος σκοπός και στόχος μας θα πρέπει να είναι ο περιορισμός των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων, η ορθολογική διαχείριση της επόμενης ημέρας, η αναθεώρηση όλων εκείνων των πολιτικών που ταυτίζουν την Υγεία με το Κέρδος, τη Ζωή με το Χρήμα! Θα περάσουμε την κρίση, ας φροντίσουμε να μάθουμε και κάτι από τα όσα περάσαμε. Για να μην υποπέσουμε ξανά στα ίδια σφάλματα.

Καλή μας δύναμη, φίλες και φίλοι μου.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!
 
 
Κώστας Μπαλτζής
Συντονιστής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.