Είστε εδώ

Παροχή αυτοκινήτου για το Βοήθεια στο Σπίτι

27/03/2020

Ο Δήμος Έδεσσας παρέλαβε το αυτοκίνητο που διατέθηκε από τη δράση «Συμμαχία Ευθύνης» για την κάλυψη των αναγκών της δομής Βοήθεια στο Σπίτι και του Κέντρου Υποστήριξης των συμπολιτών μας, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να βγουν στο σπίτι, λόγω του κορωνοϊού.

Η δράση «Συμμαχία Ευθύνης» πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας των Δήμων σε όλη την Επικράτεια, να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς παρείχε 150 αυτοκίνητα στο πλαίσιο της δράσης, τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια των Δήμων της χώρας να παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης στους συμπολίτες μας που πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε:
«Ευχαριστούμε την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας. Θερμά συγχαρητήρια στην ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς για την πράξη κοινωνικής ευθύνης, που δείχνει ότι όλοι μαζί προσπαθούμε να πολεμήσουμε την μάστιγα του κορωνοϊού και ταυτόχρονα να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.
Ο Δήμος Έδεσσας είναι από τους πρωτοπόρους στην υποστήριξη των συμπολιτών μας που δεν μπορούν και δεν πρέπει να βγουν από τα σπίτια τους, με την αξιοποίηση του συνόλου του στελεχιακού μας δυναμικού. Η δομή υποστήριξης θα έχει ένα ακόμα εργαλείο στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια! Αυτό τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
».

Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη
O Δήμος Έδεσσας με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει τη λήψη μέτρων για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, που πλήττεται από τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτό προχωράει σε απαλλαγή από τα αναλογούντα δημοτικά τέλη σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο ως προς τη διανομή κατ’ οίκον ή πώληση σε πακέτο (καφέ, φαγητού κλπ) απαλλάσσονται από τα τέλη για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων. Οι απαλλαγές θα ισχύσουν για όλη την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση