Είστε εδώ

Χαμένοι στη μετάφραση για το δρόμο-παγίδα

08/01/2016

Είναι ή δεν είναι δημοτική οδοποιία;
Όταν το ελληνικό κράτος μπαίνει μπροστά, τα πάντα μπορεί να μην προχωρήσουν, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα. Όταν κι ο πολίτης είναι ανοργάνωτος, ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί. Έτσι και στην περίπτωση του ατυχήματος που έγινε στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Γιαννιτσών, σε δρόμο που βρίσκεται στο τέρμα του οικισμού. Τι εννοούμε;
Όπως αναφέραμε στο θέμα το οποίο καταγράψαμε πριν από λίγες μέρες, μετά από καταγγελίες και παράπονα κατοίκων που έγιναν στο Πέλλα 24 ότι υπάρχει δρόμος στις Νέες Εργατικές Κατοικίες που έχει παραμείνει σε άθλια κατάσταση εδώ και εννέα χρόνια, παρά τις εκ του αντιθέτου φωνές τους, τα πράγματα έχουν μία άλλη διάσταση. Μετά λοιπόν τις επισημάνσεις μας και ενώ επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πέλλας Κώστα Δεληγιαννίδη καταφέραμε να κινήσουμε την διόρθωση της κατάστασης. Δεν είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα στην μπανανία που ζούμε.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Δεληγιαννίδης πήγε αμέσως επί τόπου στον «τόπο του εγκλήματος» (προς τιμήν του), στον πραγματικά άθλιο αυτό δρόμο που υπάρχει στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Γιαννιτσών και βρέθηκε σε αδιέξοδο! «Ήμουν αποφασισμένος να τελειώνει αυτό το πράγμα και ήμουν έτοιμος να πάρω τηλέφωνο εργολάβο και να του πω να επέμβει άμεσα για να ασφαλτοστρωθεί», μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος. Έλα όμως που διαπίστωσε πως ο εν λόγο δρόμος, όπως και όλοι οι δρόμοι της περιοχής δεν ανήκουν στην Δημοτική Οδοποιία! Κι αυτό γιατί οι Νέες Εργατικές Κατοικίες και οι πέριξ δρόμοι είναι δημιουργημένοι και υπό την παλιά εποπτεία του διαλυμένου από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Και πού πήγαν οι αρμοδιότητες του πρώην ΟΕΚ; Ουδείς γνωρίζει! Από το 2012 και έπειτα δεν ξέρει κανείς ποιος πρέπει να επέμβει πού! Απευθυνόμενος στην Πολεοδομία δεν έβγαλε άκρη. Έτσι ο κ. Δεληγιαννίδης επρόκειτο να κάνει επίσημο έγγραφο προς την υπηρεσία της Πολεοδομίας Γιαννιτσών για να πάρει απάντηση τι μπορεί να κάνει η πλευρά του Δήμου, ακόμη και σε ποιόν να απευθυνθεί για να φτιαχτεί ο δρόμος.
Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε οι κάτοικοι συνεννοημένοι έκαναν αίτηση προς τον Δήμο για να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση, ενώ το πρόβλημα υφίστατο και ενώ γίνονταν κάθε τρεις και λίγο ατυχήματα στον δρόμο αυτό, που υπό άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχές, παγωνιά) γίνεται «γυαλί» και ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα επικίνδυνο…πατινάζ, το οποίο θα τον οδηγήσει στον Νοσοκομείο, όπως έγινε τελευταία με την περίπτωση 45χρονου κατοίκου της περιοχής, o οποίος ευτυχώς βρίσκεται εκτός Νοσοκομείου πια και σε πολύ καλή κατάσταση.

Αναμένουμε λοιπόν κι εμείς με περισσό ενδιαφέρον την απάντηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, αλλά και από τους κατοίκους της περιοχής να κινηθούν οργανωμένα.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.