Είστε εδώ

Ανακοίνωση για το Δώρο του Πάσχα

13/04/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας

Οι μισθωτοί συνάδελφοι που εργάζονται στον κλάδο μας με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης) δικαιούνται Δώρο Πάσχα (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. έτους 2010).

Είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο και την προσαύξηση του επιδόματος αδείας, εφόσον η σχέση εργασίας τους με τον υπόχρεο εργοδότη διήρκησε από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου (121 μέρες).

Από του ανωτέρω μισθωτούς εκείνοι που η σχέση εργασίας τους δεν διήρκεσε ολόκληρο το ανώτερο χρονικό διάστημα δικαιούνται ποσό ίσο με το 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή 1 ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8ήμερο χρονικό διάστημα (ημερολογιακό) διάρκειας της εργασιακής σχέσεως, μέσα στην πιο πάνω χρονική περίοδο. Βάση υπολογισμού του Δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές που ίσχυαν την 15 η μέρα πριν το Πάσχα.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα πρέπει να γίνει μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη (15/04/2020). Απαγορεύεται η καταβολή του σε είδος κάθε μορφής.
Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και οι οποίες μπορούν να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα μέχρι τις 30/06/2020.

Συμφωνία για τη μη καταβολή δώρου ή παραίτηση του εργαζόμενου από το δικαίωμα Δώρου είναι άκυρη.

Οι συνάδελφοι μπορούν να έρχονται σε επαφή με το Συνδικάτο όχι μόνο για τη μη καταβολή Δώρου Πάσχα, αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973312771 - 6936409111
e-mail: sind.trofima.pota.imathia.pella@gmail.com

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.