Είστε εδώ

Επιστρεπτέα προκαταβολή στις ατομικές επιχειρήσεις

15/04/2020

Για την πορεία του αιτήματος, που έχει καταθέσει με κοινοβουλευτική του ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων που έχουν ατομική επιχείρηση στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενημερώθηκε σήμερα (15.04.2020) από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής να ενταχθούν άμεσα και οι ατομικές επιχειρήσεις
που δεν απασχολούν υπαλλήλους.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:
«Καθημερινά η κυβέρνηση βελτιώνει τις ευεργετικές διατάξεις προσθέτοντας πληττόμενους κλάδους στα μέτρα στήριξης. Η επεξεργασία, από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, της ένταξης των ατομικών επιχειρήσεων στην επιστρεπτέα προκαταβολή φανερώνει ότι γίνεται κατανοητό από την πολιτική ηγεσία, πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας ώστε να μην είναι ευάλωτες την επόμενη μέρα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι εξελίξεις που πιστεύω θα ικανοποιήσουν τον κόσμο του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Στο Νομό Πέλλας υπάρχει πλήθος μικρών ατομικών επιχειρήσεων, κυρίως οικογενειακής ιδιοκτησίας που δεν απασχολούν προσωπικό, οι οποίες μπορούν να ωφεληθούν από το εν λόγω μέτρο».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.