Είστε εδώ

Θετικοί εξι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

13/09/2020

Έξι άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Γιαννιτσών διεγνώσθησαν θετικά στον κορωνοϊό σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, πρόκειται για έναν γιατρό και άλλους πέντε εργαζόμενους. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν ληφθεί δείγματα από μεγάλο αριθμό προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά.

Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι δεν προγραμματίστηκαν  προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό παρά μόνο σε όσους επιστρέφουν  από άδεια. «Με τη διασπορά που υπάρχει μπορεί να κολλήσουν στο ρεπό τους ή μετά τη δουλειά τους».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κιλκίς και Γουμένισσας δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και έτσι στέλνουν τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη ή στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό των 4 νοσοκομείων της περιοχής και τακτική επανάληψη των τεστ κάθε εβδομάδα όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

«Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου για τη χαλαρή αντιμετώπιση  των κρουσμάτων υγειονομικών από τη μεριά του υπουργείου υγείας», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση