Είστε εδώ

Απόφαση του δήμου Σκύδρας για τη λαϊκή αγορά

17/09/2020

Τρόπος λειτουργίας και κατάσταση πωλητών Λαϊκής Αγοράς Σκύδρας για το Σάββατο 19-09-2020

Ο Δήμος Σκύδρας έχοντας υπόψη:
α) Την επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 15-9-20 έως 30-9-2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (ΦΕΚ 3927 τεύχος Β΄14-9-20),
β) Την ανάγκη διαχείρισης και λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της 19ης Σεπτεμβρίου 2020 και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του στο Δήμο Σκύδρας, αποφασίζει τα εξής:

 • Η Λαϊκή Αγορά της Σκύδρας θα γίνει το Σάββατο 19-09-2020 με τη συμμετοχή πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών) με ΟΛΑ τα πωλούμενα είδη: οπωρολαχανικά, φρούτα, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και οικιακής φροντίδας, ρούχα, εσώρουχα, τσάντες, παιχνίδια, εργαλεία κλπ. με συμμετοχή του 50% του συνολικού αριθμού τους.
 • Προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση των πάγκων μεταξύ τους, θα διατεθούν όλοι οι γνωστοί οδοί όπου αναπτυσσόταν οι πάγκοι των πωλητών και από τις δύο πλευρές:
  (Α) ΟΔΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΑΧΙΝΗ (πρώην ΙΚΑ)
  (Β) ΟΔΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ (πίσω από Δημαρχείο)
  (Γ) ΟΔΟΣ Π. ΜΕΛΑ (από Ο.Σ.Ε. ως Π. Σαχίνη)
  (Δ) ΟΔΟΣ Π. ΜΕΛΑ (από Π. Σαχίνη ως Εκκλησία)
  (Ε) ΟΔΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ
 • Οι πάγκοι παραγωγών, και κατόχων εμπορικών και επαγγελματικών αδειών θα τοποθετηθούν στις προηγούμενες θέσεις τους (πριν τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας), με τήρηση της απαιτούμενης απόστασης.
 • Ορίζονται σε σχέση με το μήκος των πάγκων τα εξής: α) Οι κάτοχοι εμπορικών αδειών (ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ) θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε πάγκους έξι (6) μέτρων, β) Οι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών (με τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά) θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε πάγκους πέντε (5) μέτρων, γ) Οι κάτοχοι παραγωγικών αδειών θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε πάγκους τριών (3) μέτρων.
 • Για την τήρηση αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 προβλέπεται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο από αντικείμενα.
 • Οι πωλητές θα φέρουν μάσκες και γάντια. Οι πελάτες που επιθυμούν να διαλέξουν μόνοι τους θα πρέπει να φέρουν επίσης γάντια και μάσκα. Να εξυπηρετούν άμεσα το καταναλωτικό κοινό – ένα άτομο κάθε φορά. Να τοποθετήσουν στους πάγκους αντισηπτικά υγρά για χρήση των καταναλωτών. Οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους όρους υγιεινής και καθαριότητας (συγκέντρωση απορριμμάτων σε σακούλες ή σε κλειστές κούτες.

Με Εντολή Δημάρχου
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Γιώργος Σταματέλλος

Διαβάστε εδώ τον ενιαίο κατάλογο των πωλητών κατόχων παραγωγικών, εμπορικών και επαγγελματικών αδειών (Τροφίμων και χαρτικών, Ρούχων και λιανικό εμπόριο), που θα συμμετέχουν στη Λαϊκή Αγορά Σκύδρας για το Σάββατο 19-09-2020.

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.