Είστε εδώ

Γιατί συμμετείχε ο Κατίδης με τον Αγ. Λουκά

11/01/2016
Ο αμφιλεγόμενος Γ. Κατίδης

Ένα ακόμα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κατίδη. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έπαιζε παράνομα -χωρίς δελτίο- σε τοπικό πρωτάθλημα, όπου χτύπησε αντίπαλο στέλνοντας τον στο νοσοκομείο.

Το "έλα να δεις" έγινε σε παιχνίδι τοπικού πρωταθλήματος (B' κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας), ανάμεσα στον Ηρακλή Αγίου Λουκά και στον Πυρσό Πετριάς. Στο 58ο λεπτό και ενώ το ματς ήταν ισόπαλο 2-2, παίκτης του Αγίου Λουκά επιτέθηκε σε αντίπαλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική σύρραξη. Ο ποδοσφαιριστής, που χτύπησε τον 22χρονο αντίπαλο Τάσο Σαρίδη, στέλνοντάς τον μάλιστα στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, ήταν ο πρώην παίκτης του Άρη, της ΑΕΚ, της Βέροιας και του Λεβαδειακού, ο Γιώργος Κατίδης, που αγωνιζόταν με πλαστό δελτίο. Πάνω στον γενικό χαμό, οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο, ενώ ο Κατίδης έφυγε από το γήπεδο. Η Αστυνομία είχε ξεκινήσει αμέσως την αναζήτηση του, αφού μετά τα γεγονότα εξαφανίστηκε (κατάγεται από τον Άγιο Λουκά).

Δηλώσεις διοίκησης των φιλοξενουμένων
Το μέλος της διοίκησης του Πυρσού Πετριάς, Κώστας Παπαϊωάννου, μίλησε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν.
Για το επεισόδιο: «Όλα ξεκίνησαν από μια διεκδικούμενη φάση, όπου ο Κατίδης χτυπήθηκε από τον αγκώνα του ποδοσφαιριστή μας, Τάσου Σαρίδη. Μετά του ζήτησε τον λόγο και τον έβρισε. Δεν μπορώ να πω στον αέρα το τι ακριβώς του είπε. Ο ποδοσφαιριστής ο δικός μας είναι 22 ετών και όχι 16 όπως γράφτηκε σε κάποια site. Πήγε κατά πάνω του (σ.σ. Κατίδης) και αυτός (σ.σ. Σαρίδης) του είπε τι θέλεις ρε. Του έριξε (σ.σ. ο Κατίδης) μπουνιά στο στήθος και τον έριξε κάτω και μετά τον πατούσε με το πόδι, με τις τάπες δηλαδή. Τον πάτησε τρεις-τέσσερις φορές μέχρι να φθάσουμε εκεί και να τους χωρίσουμε. Τον πάτησε τρεις-τέσσερις φορές στο στήθος και στον αγκώνα. Του έχει κάνει ζημιά και στον αγκώνα. Είναι στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Μετά μπήκαν δύο-τρεις οπαδοί εκεί και οι δικοί μας, τα άλλα δύο άτομα που γράφουνε, ο ένας είναι ο Γιώργος Σαρίδης και ο άλλος είναι ο Γιάννης, είναι ξαδέρφια του και οι δυο τους. Ο ένας έχει κάποιες εκδορές στο πρόσωπο από μπουνιές και ο άλλος έχει ελαφριά κάκωση στον αντίχειρα. Ο Τάσος Σαρίδης έχει τα σοβαρότερα προβλήματα και είναι στο Γενικό νοσοκομείο της Έδεσσας. Έχει τραύματα στο στήθος, στο κεφάλι, στον ώμο και κάταγμα στον αγκώνα».
Για την αποχώρηση του Κατίδη μετά το επεισόδιο τόνισε οτι «κάλεσε ο διαιτητής την αστυνομία και μέχρι να έρθει η αστυνομία, αυτός πήδηξε τη μάντρα και έφυγε. Τώρα από εκεί και πέρα το πού είναι αυτός δεν το ξέρουμε. Πήγε στο αυτοκίνητο του και έφυγε. Η αντίπαλη ομάδα, τα άτομα από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και οι παίκτες της δεν ενεπλάκησαν. Ίσα-ίσα, να φανταστείτε εδώ το παιχνίδι είναι φιλικό. Εδώ γνωριζόμαστε, δεν είναι κάτι… Δεν υπάρχει έχθρα».
Για την παράνομη συμμετοχή του: «Ο Κατίδης είναι ελεύθερος απ’ ότι λέγανε εκεί οι κάτοικοι. Είναι ελεύθερος και μένει εκεί, στον Άγιο Λουκά Πέλλας. Δεν είχανε να συμπληρώσουν και ο Κατίδης ήταν εκεί απ’ έξω ως φίλαθλος. Και μπήκε να παίξει ώστε να παίξουμε έντεκα εναντίον έντεκα. Δεν έχει δελτίο. Ήταν επίσημος ο αγώνας, αλλά αυτά γίνονται. Μπορείς να γνωρίζεις με τα δελτία τι γίνεται; Μετά τα βλέπεις αυτά. Ναι, έπαιξε με δελτίο άλλου παίκτη. Αυτό το είδαμε εκ των υστέρων».
Για το αν πείστηκε η ομάδα του ότι παίζει με παράνομο δελτίο: «Δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε αυτό, το φύλλο αγώνος με τα δελτία τα παίρνεις μετά. Ναι, αυτός που τα ελέγχει πρώτα είναι ο διαιτητής».
Για το αν συμβαίνουν συχνά τέτοιους είδους επεισόδια: «Όχι, δεν συμβαίνουν. Τα χωριά είναι σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας».
Για το αν αναζητούν από το σόι του Σαρίδη τον Κατίδη: «Όχι, αυτά που γράφτηκαν δεν ισχύουν. Δεν τίθεται θέμα βεντέτας. Η μήνυση όπως ξέρω γίνεται αυτεπάγγελτα. Αλλά, γνωρίζω επίσης ότι τα παιδιά θα διεκδικήσουν κάτι για τις βλάβες που υπέστησαν. Από εκεί και πέρα δεν θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Είμαστε ήσυχοι άνθρωποι εδώ, δεν θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Η βία γεννάει βία».
Για το τι λένε στην περιοχή του Άγιου Λουκά: «Ήταν σοκαρισμένοι, ειδικά τα μικρά παιδιά. Φοβόντουσαν να έρθουν εδώ πέρα, αλλά εμάς η φιλοξενία μας θα είναι άριστη. Επειδή έτυχε να κάνει ένας φασαρία, δεν θα φταίνε τα παιδιά. η ομάδα μας θα βγάλει και ανακοίνωση».

Πώς και γιατί έγιναν όλα αυτά
Τι ακριβώς συμβαίνει και πως έπαιξε ο Κατίδης σ’ αυτό το παιχνίδι; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συγκεκριμένες ομάδες (Άγιος Λουκάς και Πετριά), είναι στις τελευταίες θέσεις μιας χαμηλής κατηγορίας, οπότε δεν είναι περίεργο να χρησιμοποιήσουν κάποιον παίκτη που δεν είναι δηλωμένος (δεν έχει δελτίο). Ο Κατίδης έπαιξε χωρίς δελτίο, όντως ελεύθερος παίκτης χωρίς κανένα συμβόλαιο, χωρίς να ενδιαφέρει την ομάδα που τον χρησιμοποίησε εάν θα τιμωρηθεί, γιατί ομάδα δίχως στόχους δεν έχει και την ανάλογη ψυχολογία να λειτουργεί εντός «κανόνων». Ο Κατίδης έπαιξε με τον Άγιο Λουκά με το νούμερο 5, το οποίο δεν υπήρχε ούτε στο γήπεδο, ούτε στον πάγκο για να «καλυφθεί», η Πετριά δεν προέβαλε καμία αντίρρηση (ή ένσταση εάν θέλετε) επ’ αυτού και πάνω σε ένα σκληρό μαρκάρισμα άρχισε η φασαρία, η οποία λόγω του συγκεκριμένου ονόματος του παίκτη και όσα έγιναν στο παρελθόν (όταν έπαιζε στην ΑΕΚ), πήρε διαστάσεις από όλα τα αθλητικά μέσα και φυσικά και της Αθήνας κυρίως. Τώρα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πληροφόρηση, αναμένεται να τιμωρηθεί αρμοδίως η ομάδα του Αγίου Λουκά, στην έδρα του οποίου σωστά διέκοψε το παιχνίδι ο διαιτητής του αγώνα στο 58ο λεπτό, μετά από τα γεγονότα.

Η συνέχεια...

Τι γράφει το φύλλο αγώνα
Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης. Αναλυτικά ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα αναφέρει:
"Ο ποδοσφαιριστής με το Νο5 (σ.σ. ο Γιώργος Κατίδης) ήρθε με 10' καθυστέρηση και μέχρι τότε η γηπεδούχος ομάδα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. Μου είπαν ότι επειδή είναι Σάββατο και τα μαγαζιά ήταν ακόμα ανοιχτά, ο σέντερ φορ είναι ακόμα στον δρόμο και θα καθυστερήσει λίγο. Έχει δηλωθεί κι έρχεται όπως κι έγινε (σ.σ. είναι κάτι που έχει ξαναγίνει σε τέτοια παιχνίδια). Όταν ήρθε με ρώτησε: “Να μπω;” Και τον άφησα να μπει στο παιχνίδι. Στο 58ο λεπτό του αγώνα ο ποδοσφαιριστής με το Νο5 θεώρησε ένα μαρκάρισμα που του έγινε σκληρό (σ.σ. κοντά στο σημείο του κόρνερ) και υπήρξε εξύβριση με τον αντίπαλό του. Εγώ βρισκόμουν στα 15 μέτρα αλλά άκουσα όσα ειπώθηκαν. Στη συνέχεια ο ίδιος (το Νο5) πάτησε στο στομάχι τον αντίπαλό του 2-3 φορές, ενώ υπήρξε παρέμβαση παραγόντων κι άλλων ποδοσφαιριστών για να τους χωρίσουν. Εγώ τραβήχτηκα από το σημείο. Τότε μπήκαν και φίλαθλοι, περίπου 20 άτομα, έβλεπα ποδοσφαιριστές να παίζουν ξύλο μεταξύ τους ενώ κλήθηκε και η αστυνομία, η οποία έφτασε σε περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια. Εγώ έψαχνα να βρω το Νο5, αλλά δεν ήταν καν δηλωμένος. Στα αποδυτήρια ήρθαν οι άνθρωποι της Πετριάς και είπαν ότι τρεις ποδοσφαιριστές πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, ενώ δύο άλλοι πονούσαν σε σημεία που είχαν χτυπηθεί. Η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει άλλη αλλαγή γιατί είχε ήδη προχωρήσει σε τρεις, ενώ είχε και μόνο 13 παίκτες στην αποστολή της. Ρώτησαν αν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα συμβεί άλλο επεισόδιο στη συνέχεια, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω κι έτσι υπήρξε οριστική διακοπή".

Τι ισχυρίζεται ο Κατίδης
Ο ίδιος ο αμφιλεγόμενος ποδοσφαιριστής, που χθες ανέβασε φωτογραφία στο instagram από ένα χιονοδρομικό κέντρο, πριν από λίγο, με νέα ανάρτησή του κι ενώ το θέμα του «παίζεται» σε όλα τα sites, ανέφερε πως: «Το μόνο που έχω να πω είναι πως δεν έχω καμία σχέση με το συμβάν και όλα αυτά που γράφονται».

Ραδιο...φονικές δηλώσεις
Στοιχεία ότι ήταν όντως ο Κατίδης αυτός που επιτέθηκε σε παίκτες, με αποτέλεσμα να τους στείλει στο νοσοκομείο, καταγγέλλει πως υπάρχουν ο ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Πέλλας, που μίλησε για το γεγονός στον ArenaFM 894. «Υπάρχουν φωτογραφίες από κινητά στις οποίες φαίνεται ποιος είναι. Εμείς θα καλέσουμε τον αρχηγό και τον πρόεδρο της ομάδας να μας πουν ποιος είναι ο Νούμερο 5. Αν θέλουν να τιμωρήσουν το γείτονά τους που δεν ήταν στο γήπεδο, ας το κάνουν. Τον γνώρισαν τα παιδάκια που κάποια ήταν οπαδοί της ΑΕΚ. Ο Σαρίδης άκουσε που έβρισε τα θεία ο Κατίδης και του είπε δεν ντρέπεσαι να βρίζεις τα θεία. Και ο άλλος ξεκίνησε να τον χτυπά. Τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά που δεν τα κάνει αυτά ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Σήκωσε το γόνατο και τον χτύπησε στο στήθος. Αυτά τα χτυπήματα ήταν πολύ τρομακτικά. Το τελευταίο χτύπημα πήγαινε στο κεφάλι. Είναι δολοφόνος όπoιος το κάνει αυτό. Είναι δολοφονικά χτυπήματα. Έτρεχα να τους χωρίσω και δεν προλάβαινα. Ο κύριος Κατίδης να βγει να πει την αλήθεια».

Και τώρα, τι;
Το αυτόφωρο πλέον παρήλθε, αναλαμβάνει ο εισαγγελέας την υπόθεση.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.