Είστε εδώ

Συμμετοχή πωλητών στην Λαϊκή Αγορά της Σκύδρας

29/10/2020

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σκύδρας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταματέλλος Γεώργιος, ενημερώνει τους πωλητές και τους καταναλωτές ότι η Λαϊκή Αγορά της Σκύδρας θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο 31-10-20, με όλους τους πωλητές αλλά με τα μισά μέτρα για κάθε πάγκο και με ανώτερο μήκος πάγκου τα 4 μέτρα.

1. Οι πάγκοι παραγωγών, και κατόχων εμπορικών και επαγγελματικών αδειών θα τοποθετηθούν στις προηγούμενες θέσεις τους (πριν τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας), με τήρηση της απαιτούμενης απόστασης.

2. Ορίζονται σε σχέση με το μήκος των πάγκων τα εξής:
α) Οι πάγκοι των κατόχων εμπορικών αδειών (ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ), επαγγελματικών αδειών (τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά) και παραγωγικών αδειών, θα πρέπει να μειωθούν στο 50% των αρχικών τους μέτρων και με ανώτατο όριο αυτό των τεσσάρων (4) μέτρων (εξαιρούνται τα αυτοκινούμενα).
β) Τα ακριβή μέτρα που αντιστοιχούν αναγράφονται δίπλα από το όνομα του κάθε πωλητή στην απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

3. Για την τήρηση αποστάσεων κλπ, εφαρμόζεται η κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19 (ΦΕΚ 3927 τεύχος Β’ 14-09-20).

4. Οι πωλητές θα φέρουν μάσκες και γάντια. Οι πελάτες που επιθυμούν να διαλέξουν μόνοι τους θα πρέπει να φέρουν επίσης γάντια και μάσκα. Να εξυπηρετούν άμεσα το καταναλωτικό κοινό – ένα άτομο κάθε φορά. Να τοποθετήσουν στους πάγκους αντισηπτικά υγρά για χρήση των καταναλωτών. Οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους όρους υγιεινής και καθαριότητας (συγκέντρωση απορριμμάτων σε σακούλες ή σε κλειστές κούτες).

5. Όσοι δεν τηρήσουν τα παραπάνω θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.