Είστε εδώ

Ενισχύονται τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία

12/11/2020

Νέα επικοινωνία είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την οποία ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και απομένει η τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την Απόφαση, όλα τα καταγεγραμμένα στο εθνικό μητρώο ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία θα λάβουν ελάχιστη ενίσχυση 2.500€, ενώ προβλέπεται επιπλέον ενίσχυση της τάξης των 1.000€ για κάθε τμήμα του σωματείου με δηλωμένο προπονητή.

Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι μέχρι στιγμής η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ελέγξει περίπου 2.900 φακέλους σωματείων για ένταξη στο μητρώο, ενώ εκκρεμούν ακόμα περίπου 500, οι έλεγχοι των οποίων θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των ενισχύσεων, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το τέλος Νοεμβρίου.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα πολλών αθλητικών σωματείων τα οποία βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση λόγω των επιπτώσεων των περιοριστικών μέτρων. Από την αρχή ακόμα της πανδημίας, ο Βουλευτής είχε ενημερώσει τον Υφυπουργό για το ζήτημα ακόμα και επιβίωσης που τίθεται για τα σωματεία της Πέλλας και η συνεργασία τους μέχρι σήμερα ήταν εξαιρετική. Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, δείχνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού αθλητισμού και ιδίως των ερασιτεχνικών σωματείων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.