Είστε εδώ

Kίνδυνος πυρκαγιάς από ρίψη στάχτης στους κάδους

18/11/2020

Ανακοίνωση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας δήμου Αλμωπίας

Με αφορμή προηγούμενων περιστατικών, εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων, εξαιτίας της ρίψης στάχτης από τις εστίες θέρμανσης, παρακαλούμε, ενόψει της χειμερινής περιόδου, να αποφεύγεται η απευθείας ρίψη στάχτης στους κάδους.

Επισημαίνουμε, ότι πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους στους συνοδούς των απορριμματοφόρων, που ενδεχομένως δεν αντιληφθούν έγκαιρα τις εστίες που σιγοκαίνε μέσα στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής τόσο των κάδων απορριμμάτων, όσο και του ίδιου του απορριμματοφόρου είναι τεράστιος.

Εφιστούμε την προσοχή και υποδεικνύουμε σε όλους τους πολίτες να αφήνουν τουλάχιστον μία ημέρα την στάχτη μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια να την απορρίπτουν στους κάδους.

Παράλληλα, οι χρήστες θερμαντικών μέσων (π.χ. τζακιών, σομπών κτλ), που παράγουν ως κατάλοιπο στάχτη, μπορούν κάλλιστα να τη χρησιμοποιούν ως λίπασμα στις αυλές ή στους κήπους στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.

Νάνου Πολυξένη
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Συντήρησης Πρασίνου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση