Είστε εδώ

Ηλεκτρονικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο της Πέλλας

01/12/2020

Ξεκινάει άμεσα η τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινακίδων σήμανσης για την έγκαιρη προειδοποίηση και τον έλεγχο της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Η σχετική σύμβαση με την Ανάδοχο Εταιρία («ΤΟΜΗ Α.Ε.») υπογράφηκε σήμερα (30/11), από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 75.000 ευρώ περίπου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας προϋποθέτει την κατάλληλη σηματοδότηση του δικτύου, ενώ η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει ηλεκτρονικές λύσεις που επιτρέπουν την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών. Είναι αρκετά συνηθισμένο, πολλοί έμπειροι οδηγοί μετά από τα πολλά χρόνια που βρίσκονται στο τιμόνι, να οδηγούν μηχανικά, παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις και, ιδίως, τα όρια ταχύτητας που χρειάζεται να τηρούνται κατά την είσοδό τους σε αστικές περιοχές. Με την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών, φωτεινών πινακίδων, σε επιλεγμένα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, εξασφαλίζουμε την έγκαιρη προειδοποίησή τους. Στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων εντός των οικιστικών περιοχών, με την πλειοψηφία των θυμάτων μικρά παιδιά και ηλικιωμένα άτομα. Ευχαριστώ τα στελέχη της ΠΕ Πέλλας και τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συνεργάστηκαν για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού και εύχομαι στην ανάδοχο εταιρία καλή ευκολία στην τοποθέτηση των πινακίδων που, φυσικά, θα γίνει με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.