Είστε εδώ

Καρασμάνης για τον Προϋπολογισμό

14/12/2020

Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021 στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης. Όπως τόνισε, ο φετινός προϋπολογισμός δεν επιβάλλει ούτε ένα νέο φόρο, καταργεί την εισφορά αλληλεγγύης και δίνει διευρυμένο επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης και, σε μικρούς οικισμούς, στα καυσόξυλα και στο πέλετ.

Ο τέως υπουργός ζήτησε τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν και στα Λουτρά Πόζαρ και να στηριχτούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, εστίασης, καφέ κλπ, για τα οποία ο γιορτινός τζίρος ήταν η τελευταία ελπίδα.

Εξέφρασε ικανοποίηση για τη μείωση από 100 στα 50 ένσημα για να πάρουν επίδομα ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι και ζήτησε να δοθεί λύση και για όσους θεμελειώνουν δικαίωμα μειωμένης συνταξιοδότησης στα 62 έτη με 4.500 ένσημα, από τα οποια τα τελευταία 5 χρόνια πρέπει να έχουν 100 ένσημα για κάθε χρόνο - όρος που δύσκολα επιτυγχάνεται λόγω της εποχικότητας και συνθηκών (για το θέμα αυτό έχει δώσει στον υπουργό εργασίας τροπολογία που θα συζητηθεί μετά την πανδημία).

Ο Γιώργος Καρασμάνης εκτίμησε ότι το 2021 θα είναι καθοριστικό για την κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας-Έδεσσας-Γιαννιτσών και του Φράγματος Αλμωπαίου και τόνισε ότι η πανδημία ανέδειξε την τεράστια σημασία του πρωτογενούς τομέα και ζήτησε τη στήριξη και ενδυνάμωσή του, ζητώντας να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.