Είστε εδώ

Νέο Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας

30/12/2020

Σε συνέχεια των Δ.Τ. (25/8 και 12/9) με τις παρεμβάσεις Γιώργου Καρασμάνη για τη συμπληρωματική χρηματοδότηση των έργων του Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας, ο πρώην Υπουργός ενημερώθηκε ότι υπεγράφη η απόφαση (αρ. Πρωτ. 138943/29.12.2020) με την οποία εγκρίνεται το σχετικό αίτημα!

Η καθυστέρηση στην υπογραφή της απόφασης, οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτήθηκαν συμπληρωματικά έγγραφα, τόσο από την πλευρά του Δήμου, όσο και από πλευράς του συναρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών. Γι’ αυτό – και προκειμένου να ολοκληρωθεί τάχιστα ο σχετικός συμπληρωματικός φάκελος – ο Γιώργος Καρασμάνης όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και με τις Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων.

Η τελική συμπληρωματική χρηματοδότηση, ορίστηκε με την προαναφερθείσα απόφαση στις 300.000 ευρώ αντί των 400.000 που είχε ζητήσει ο Γιώργος Καρασμάνης, και τούτο για τον εξής λόγο:
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ενός έργου μέχρι και κατά 30% του αρχικού (1.000.000 ευρώ), γίνεται άμεσα. Γι’ αυτό και προτιμήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία, και όχι με το 40%, για την οποία η διαδικασία έγκρισης θα ήταν πολύ πιο χρονοβόρα.

Άλλωστε, με δεδομένη τη βούληση των ηγεσιών των δύο συναρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης και Εσωτερικών για την αρτιότερη ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου της Έδεσσας που θα δώσει σημαντικές λύσεις στα χωροταξικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα επακολουθήσουν και άλλες συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά:
«Εξασφαλίστηκε η συμπληρωματική χρηματοδότηση των 300.000,00€ για το καινούριο μας γήπεδο και αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης για έγκριση άλλων 1.500.000,00€ μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους βοήθησαν στη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, διότι πρόκειται για ένα έργο που το έχει ανάγκη η πόλη και λειτουργεί συμπληρωματικά με το άλλο μεγάλο έργο που υλοποιούμε στον χώρο του παλιού γηπέδου
».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.