Είστε εδώ

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών

12/01/2021

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - ΟΕΝΓΕ, καταδικάζουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κυρίου Κοντοζαμάνη, που επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους ασθενών με CoViD-19 εκτός ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους θανάτους από covid19 ασθενών εκτός ΜΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μόνο οι θεράποντες ιατροί αποφασίζουν αν θα νοσηλευτεί κάποιος ασθενής σε ΜΕΘ, τονίζοντας ότι κανείς δε βρέθηκε εκτός ΜΕΘ λόγω των ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας. Αν και ρωτήθηκε, δεν έδωσε στοιχεία για τη θνητότητα εκτός και εντός ΜΕΘ και δεν δεσμεύτηκε για το πότε θα το πράξει. (δείτε σχετικά εδώ: δημοσίευμα 1, δημοσίευμα 2)

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2021
Α.Π:10986

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη
Αν. Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη
Μέλη Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
Πρόεδροι Ενώσεων
Φορείς
ΜΜΕ

Στην επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για την επιδημία στις 8/1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στις ΜΕΘ, στις πτέρυγες νοσηλείας και στα ΤΕΠ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επέλεξε να στοχοποιήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, λέγοντας ότι «οι θεράποντες γιατροί αποφασίζουν αν κάποιος ασθενής θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι».

Δηλαδή, ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στην χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 ιδιαίτερα στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το γεγονός ότι το «επιχείρημα» αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια φραστική αστοχία.

Μετά τον «ανεύθυνο λαό» που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε «ήρωες» γιατροί.

Η μεθόδευση αυτή αποτελεί πραγματικό θράσος από μια κυβέρνηση που από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

Ως εδώ. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, για την διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας. Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν «κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί», τα δικαιώματα μας σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξη σας.

Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.