Είστε εδώ

Ελάχιστος ο επιτρεπόμενος αριθμός αλλοδαπών εργατών

06/02/2021

Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη και το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεωργιάδη επικοινώνησε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να τους ζητήσει να υπάρξει διόρθωση στο ΦΕΚ για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2021 και 2022.

Συγκεκριμένα στην απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες 5 Φεβρουαρίου 2021, για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προβλέπονται 940 άτομα (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας, δασεργάτες -υλοτόμοι) για εξαρτημένη εργασία και 280 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας, δασεργάτες - υλοτόμοι) για εποχική εργασία αντίστοιχα.

Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής τόνισε ότι οι αριθμοί αυτοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Νομού Πέλλας για εργατικό προσωπικό, που απασχολείται στην περιοχή κυρίως για εργασία στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι για όμορους Νόμους, όπως αυτόν την Ημαθίας, οι αριθμοί των προβλεπόμενων θέσεων είναι 840 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας) για εξαρτημένη εργασία και 12.040 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας) για εποχική εργασία αντίστοιχα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει γίνει λάθος αναφορικά με τους αριθμούς για την Πέλλα.

Από την πλευρά τους, τόσο η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας όσο και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής αναγνώρισαν την ανάγκη για πρόβλεψη περισσότερων θέσεων στο Νομό Πέλλας και ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι άμεσα θα υπάρξει διόρθωση της σχετικής απόφασης που θα αποκαθιστά την παράλειψη.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.