Είστε εδώ

Στήριξη των παραγωγών οπωροκηπευτικών

05/03/2021

Επικοινωνία με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε σήμερα Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, από όπου και ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε ο φάκελος της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου, της παραγωγής πατάτας (φθινόπωρο – καλοκαίρι) και της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως είχε γίνει γνωστό σε προηγούμενη ανακοίνωση του Βουλευτή Πέλλας στη 1 Φεβρουαρίου 2021, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών με τη σειρά του μεταβίβασε το φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το αίτημα και έτσι δρομολογείται η αποζημίωση των παραγωγών ντομάτας και αγγουριού.

Πρόκειται για αποζημιώσεις που οφείλονται  στις απώλειες που είχαν οι παραγωγοί λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου COVID-19, όπως η  μείωση των συμμετεχόντων παραγωγών στις λαϊκές αγορές και η αναστολή της δραστηριότητας για αυτούς που απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η σχετική διαδικασία, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ενώ θα γίνει γνωστό και το ποσό που εγκρίνεται ανα στρέμμα για κάθε καλλιέργεια.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.