Είστε εδώ

Έλλειψη επιθεωρητών εργασίας στην Πέλλα

11/03/2021

Με την υπ’ αριθμ. 1468/10-2-2021 αναφορά στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε προς τους αρμοδίους Υπουργούς την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, σχετικά με την έλλειψη επιθεωρητών εργασίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Πέλλας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Ο πρώην Υπουργός με την αναφορά του, ζήτησε την άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ Ν. Πέλλας με επιθεωρητές εργασίας από την νέα προκήρυξη 3Κ/2019 του ΑΣΕΠ, αλλά και μέσω του μηχανισμού της κινητικότητας. Κατά αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η προστασία των εργαζομένων, όπως επίσης και η σωστή λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνει στην απάντηση του, ότι η κενή θέση επιθεωρητή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πέλλας έχει δοθεί προς κάλυψη με την προκήρυξη 3Κ/2019 του ΑΣΕΠ, διαδικασία της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Επίσης, το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Θεσσαλονίκης – Πέλλας (έδρα Θεσσαλονίκη), μία θέση επιθεωρητή πρόκειται να καλυφθεί ομοίως από την ίδια προκήρυξη.

H απάντηση του Υπουργού:
«Σε απάντηση της παραπάνω αναφοράς που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Γεώργιο Καρασμάνη, σχετικά με το αναφερόμενο θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Με το Π.Δ. 134/2017 (Α' 168) «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» επανακαθορίστηκε η οργανωτική δομή του Σ.ΕΠ.Ε.
Σύμφωνα με το εν λόγω διάταγμα, η Περιφερειακή Δ/νση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Μακεδονίας συγκροτείται από δέκα (10) Τμήματα, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πέλλας, με έδρα την Έδεσσα, ενώ η Περιφερειακή Δ/νση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Μακεδονίας –Θράκης συγκροτείται από δώδεκα (12)Τμήματα, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας
στην Εργασία Β΄ Τομέα Θεσσαλονίκης –Πέλλας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πέλλας προβλέπονται πέντε (5) οργανικές θέσεις, εκ των οποίων τρεις (3) θέσεις Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων. Σήμερα στο Τμήμα υπηρετούν δύο (2) Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και ένας (1) υπάλληλος γραμματειακής στήριξης, ενώ η κενή θέση επιθεωρητή έχει δοθεί προς κάλυψη με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2019, η διαδικασία της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα.
Στο Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Θεσσαλονίκης –Πέλλας, προβλέπονται δεκατέσσερις (14) οργανικές θέσεις επιθεωρητών εργασίας, εκ των οποίων δώδεκα (12) έχουν πληρωθεί και μία (1) θέση επιθεωρητή πρόκειται να καλυφθεί, ομοίως, με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2019.
Σημειώνεται πάντως ότι το ελεγκτικό έργο των Τμημάτων Επιθεώρησης Εργασίας όλης της χώρας ενισχύεται και με την αποστολή κλιμακίων Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας, μετά από εντολή του Γενικού Επιθεωρητή του Σ.ΕΠ.Ε.
»

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.