Είστε εδώ

Το ΚΚΕ κοντά στους αγρότες της Πέλλας

13/03/2021

Συναντήσεις με Διοικήσεις Αγροτικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ευθύμη Δημάκη, μέλος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αρχικά συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου “ΕΝΟΤΗΤΑ” (ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ). Από μεριάς του Α.Σ. έγινε αναφορά στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής όσον αφορά τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, που τα ποσοστά ζημίας που βάζει ο Οργανισμός σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά μεγέθη των ζημιών, όπως είναι οι ζημίες του 2019. Ένα χρόνο τώρα, μες στην πανδημία, στα χωριά δεν υπάρχει αγροτικός ιατρός, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ιδιώτες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους, βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη μετακίνηση των παιδιών για το σχολείο. Επιπλέον αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στην αναγκαιότητα για αντιπλημμυρικά έργα, μιας και ο ΓΟΕΒ έχει αφήσει στην τύχη του τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών καναλιών. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη για δυνάμωμα του οργανωμένου συλλογικού κοινού αγώνα με τους εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, η αναγκαιότητα ισχυροποίησης του αγροτικού κινήματος μέσα από ζωντανούς μαχητικούς Αγροτικούς Συλλόγους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Προφήτη Ηλία Σκύδρας. Τα μέλη του συλλόγου παρέθεσαν υπόμνημα με μια σειρά από αιτήματα που διεκδικεί και παλεύει ο Σύλλογος, όπως η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω covid, λόγω του εμπάργκο κατά της Ρωσίας από την Ε.Ε., αλλά και εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από καιρικά φαινόμενα. Επίσης το ζήτημα της φορολόγησης, των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, τόσο στον ΕΛΓΑ, όσο και στον ΕΦΚΑ, το θέμα με τους εργάτες γης, που γίνεται πιο πιεστικό όσο προχωρά η νέα καλλιεργητική σεζόν, οι ενισχύσεις να συνδεθούν με την παραγωγή, κ.α.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Ε.Δημάκης επισήμανε την ανάγκη για θέσπιση κατώτερης εγγυημένης τιμής για όλα τα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα εισόδημα στους αγρότες προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειες τους, ενώ παράλληλα έτσι θα διασφαλίζουν καλύτερα μεροκάματα και οι εργάτες γης. Επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ στις καλλιέργειες της Πέλλας. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κόμματος για την Αγροτική Παραγωγή, που έχει σαν προτεραιότητα τη θρέψη του λαού με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, με κεντρικό σχεδιασμό, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.