Είστε εδώ

Ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες

14/03/2021

Τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου Δήμου Πέλλας, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, οπού συζήτησε με τους παραγωγούς για τις επιπτώσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στις δενδροκαλλιέργειες, ως αποτέλεσμα των χαμηλών θερμοκρασιών που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, οι πρώτες εκτιμήσεις των παραγωγών ότι τα δένδρα επηρεάστηκαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες επιβεβαιώνονται καθώς ο καρπός μετά το σχηματισμό δεν μπορεί να συγκρατηθεί στο δέντρο.

Σε επικοινωνία του με το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Στρατάκο, ο Βουλευτής ενημέρωσε για την κατάσταση και ζήτησε άμεσα να κινητοποιηθούν οι διαδικασίες για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα ζήτησε τα κλιμάκια να προχωρήσουν άμεσα στις εκτιμήσεις του μεγέθους της ζημιάς, ώστε αυτές να ενταχθούν στο νέο σχεδιασμό του Υπουργείου για αποζημίωση μέσα από την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων εκτός ΕΛΓΑ, όπως συνέβη και με τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.