Είστε εδώ

Ζημιές από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες

29/07/2021

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ “ΕΝΟΤΗΤΑ”
(ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ)

Μεγάλες ζημιές προκαλούνται σε αρκετές καλλιέργειες που βρίσκονται στις παρυφές του Πάικου, και όχι μόνο, από πολυπληθείς ομάδες αγριόχοιρων. Αυτή τη περίοδο το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα έντονο, εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας. Τα ζώα κυριολεκτικά οργώνουν φρεσκοποτισμένες καλλιέργειες με καλαμπόκια, καταστρέφουν τα λάστιχα του αρδευτικού δικτύου στις δενδροκαλλιέργειες, τρώνε τον φλοιό των νεαρών δένδρων, αλλά και τους καρπούς. Χρονιά τη χρονιά, τείνει να γίνει μάστιγα. Ειδικά φέτος που έχουμε σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά μας από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι παγετοί της Άνοιξης, αλλά και οι έντονες χαλαζοπτώσεις στη συνέχεια, γίνεται αντιληπτό, ότι οποιαδήποτε επιπλέον απώλεια στη σοδειά μας, έχει τεράστιες επιπτώσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας των καλλιεργειών μας από τα αγριογούρουνα. Να αλλάξει τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλες τις αιτίες ζημιών & νόσων στο 100%. Να καλύπτει της ζημιές που προκαλούνται από τα αγριογούρουνα ανεξάρτητα αν οι καλλιέργειες βρίσκονται σε περιοχές που προστατεύεται η άγρια πανίδα και χλωρίδα από τη συνθήκη RAMSAR.

Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τρεχουσών αναγκών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Γυψοχώρι, 28 Ιουλίου 2021

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.