Είστε εδώ

Ανακοίνωση για την πανδημία και το «κόκκινο» στην Πέλλα

16/09/2021

Ανακοίνωση της Τομ.Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ για την ένταξη της Π.Ε.Πέλλας στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Οι ευθύνες τους δεν μπορούν να κρυφτούν! Ρίχνουν την ευθύνη στους πολίτες, στους εργαζόμενους, στους υγειονομικούς, και αποποιούνται κάθε ευθύνη. Τόσους μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας παραμένει μακρινός στόχος. Αυτό φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει όρους «κοινωνικού αυτοματισμού» με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τις καθυστερήσεις, αλλά και την άρνησή της να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι εγκληματική και απαράδεκτη.

Η απλή λογική λέει πως εφόσον η ανθρωπότητα έχει στα χέρια της ένα τόσο σημαντικό όπλο της επιστήμης, όπως αυτό του εμβολίου, θα έπρεπε το κράτος να έπαιρνε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενημερωθεί επίσημα και ολόπλευρα ο λαός για την αναγκαιότητα και την ασφαλή χρήση του. Για να προχωρήσει ομαλά και γρήγορα ο εμβολιασμός πρέπει να μπορούν όλοι να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, να παρακολουθείται η πορεία τους μετά.

Όμως, η κυβέρνηση έχει κάνει "μότο" της την ατομική ευθύνη και το "βρες την άκρη μόνος σου" χρησιμοποιώντας το εμβόλιο ως μέσο διχασμού της κοινωνίας, ως μέσο επίθεσης στα δικαιώματα του λαού. Θέλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για να την βγάζουν λάδι αυτοί!
Ειδικότερα η κατάσταση στην Πέλλα είναι τραγική, αφού τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με μετακινήσεις γιατρών, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται άλλα περιστατικά, πόσο μάλλον τώρα που οι νοσηλείες αυξάνονται. Επιπλέον με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται (με 25άρια τμήματα, με ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, χωρίς rapid test για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές) προμηνύονται ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Παράλληλα τραγική παραμένει η κατάσταση στα εργοστάσια αλλά και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρος του νομού, αφού δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων, με την συνενοχή της εργοδοσίας που πατάει πάνω στα μέτρα της κυβέρνησης τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους ώστε να αυξάνει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της.

    Γι' αυτό και απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων - προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Πέλλας.
  • Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής.
  • Εκστρατεία ενημέρωσης του λαού με επιστημονικά κριτήρια και από επιστήμονες, χωρίς παλινωδίες και αντιφάσεις για τον εμβολιασμό.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και της εργοδοσίας. Εφαρμογή μέτρων προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Ολιγομελή τμήματα, με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.