Είστε εδώ

Δικαιολογίες κυβέρνησης για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Έδεσσας

19/10/2021

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την (όχι) πρωτοφανή απόφαση να μετακινηθούν οι γιατροί από την Έδεσσα στα Γιαννιτσά, με συνεπακόλουθο την αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ του νοσοκομείου, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε δελτίο τύπου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνοντας λόγο υλοποίηση συγκεκριμένου πλάνου ενεργειών λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Παρά την καθομολογούμενη υποβάθμιση της «νοσοκομειακής μονάδας» Έδεσσας με τις μετακινήσεις γιατρών και με δεδομένη τη χρόνια υποστελέχωση του νοσοκομείου, το Υπουργείο εμφανίζει τις αποφάσεις για συρρίκνωση των κοντινών μονάδων υγείας, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, ως σχέδιο για την καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Πέλλας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης συγκεκριμένου πλάνου ενεργειών με στόχο την καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχωρά σε λειτουργικές αλλαγές στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, το οποίο συγκροτείται από δύο Νοσοκομειακές Μονάδες: Των Γιαννιτσών και της Έδεσσας.
Πιο συγκεκριμένα, για την καλύτερη υγειονομική διαχείριση των ασθενών Covid, αλλά και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ανεπηρέαστης εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα, κρίθηκε αναγκαίο:
 • Η ανάπτυξη επιπλέον κλινών Εντατικής Θεραπείας στην Μονάδα με έδρα τα Γιαννιτσά. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών θα λειτουργούν 12 κλίνες: 10 για αποκλειστική χρήση ασθενών Covid και 2 για άλλα περιστατικά.
 • Η λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας, δυναμικότητας 3 κλινών, για την εξυπηρέτηση των τακτικών και έκτακτων περιστατικών που χρήζουν φροντίδα κατόπιν χειρουργικής αντιμετώπισης.
 • Με 12 κλίνες ΜΕΘ και 3 κλίνες ΜΑΦ, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αναστολής των λειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας αλλά, αντιθέτως, το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες, εξορθολογιστικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της Πέλλας και των όμορων περιοχών και με απόλυτο σεβασμό τόσο στις ανθρώπινες δυνάμεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όσο και στους διατιθέμενους πόρους.

   
  Υπέρ της μετακίνησης γιατρών από την Έδεσσα ο Καρασμάνης
  Τις κυβερνητικές επιλογές ασπάζεται και ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης που ανακοίνωσε τα εξής:
  «Για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας, ο Γιώργος Καρασμάνης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου, την ηγεσία της 3 ης  Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) καθώς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και υπεύθυνα ανακοινώνει τα εξής: Καμιά λειτουργία δεν αναστέλλεται! Υπάρχει μόνον ανακατανομή λειτουργιών προσωρινής φύσεως προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υφιστάμενη έξαρση κρουσμάτων της πανδημίας στον Νομό μας, ώστε η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο».

  Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  CAPTCHA
  Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
  Image CAPTCHA
  Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.