Είστε εδώ

«Η πολιτεία ψηλά» στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας

16/08/2022

Η πολιτεία Ψηλά
17 & 18 Αυγούστου 2022
Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας

Ένας τόπος αναγέννησης, ένα μέρος συνδιαμόρφωσης, ένα καφέ παλιό, με σύγχρονη μουσική. Από θεατές, θαμώνες, από πρόσφυγες, κάτοικοι, αποχαιρετώντας τις μνήμες, κρατώντας τις προσωπικές αφηγήσεις ως κληρονομιά.
Η παράσταση διαπερνά τα ιστορικά μονοπάτια με εργαλεία θεατρικά, αλλά και με τα smartphones μας, τη σύγχρονη τεχνολογική ανάγκη μας, η οποία μπορεί να μας επιτρέψει τελικά να δημιουργήσουμε τη δική μας προσωπική αφήγηση, να φτιάξουμε με νέα μέσα τη δική μας θέση στον κόσμο.
Η ιστορία μπορεί να διαμορφωθεί, αν γνωρίζουμε την Ιστορία κι αν αισθανόμαστε μέρος της.
Ένα ψηφιδωτό ανθρώπινων μορφών σχηματίζει τις εικόνες του τότε και του τώρα, οι οποίες συμπλέκονται και από μέσα ξεπηδούν ο Παντελής, η Μόνικα, ο Αχμέτ, ο Κοσμάς, η Πέρλα. Στο μεταίχμιο του ονείρου και της ανάμνησης, οι αφηγήσεις των ανθρώπων αιωρούνται σαν καπνός, μιας φωτιάς που δεν φαίνεται πια, δημιουργώντας μια πολιτεία ψηλά.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Ώρα έναρξης: 20.00 (ώρα προσέλευσης 19.00-19.45)
Οι θεατές και οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου Πέλλας, από τις 19.00, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην performance και στην εικαστική εγκατάσταση, που θα συνενώνει μέσω ποικίλων διαδρομών τον χώρο με την παράσταση και το κοινό.
Διάρκεια παράστασης: 70’

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Άννα Μαρία Ιακώβου
Σύμβουλος δραματουργίας-Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Θέμης Πάνου
Παίζουν: Σοφία Αποστολίδου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Νίκος Μήτσης, Περικλής Σταύρου, Κώστας Χατζηγεωργίου, Θέμης Πάνου (video), Γιώργος Γεροντίδης (εικαστικός)

Η έρευνα για το αρχειακό υλικό και τις προφορικές μαρτυρίες πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ευκαρπίας «ΟΥΣΑΚ».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.