Είστε εδώ

Επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

22/08/2022

Τα κριτήρια και οι όροι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία καθορίζονται με απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Το συνολικό ποσό που θα κατανεμηθεί ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών. Με ειδική διάταξη θεσπίστηκε το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.

«Δίκαιο μέτρο που στηρίζει τη γεωργία» χαρακτήρισε ο βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης την επαναφορά του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο. Ο βουλευτής έχει υποστηρίξει την ανάγκη επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, με σειρά κοινοβουλευτικών και πολιτικών παρεμβάσεών του, μεταξύ των οποίων 3 Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις: την 3317 τον Ιανουάριο του 2020, την 9282 τον Σεπτέμβριο του 2020 και την 92 τον Οκτώβριο του 2021.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.