Είστε εδώ

Τζιτζικώστας προς Θεοδωράκη για τη συμφωνία των Πρεσπών

10/12/2018

Να καταψηφίσετε τη «συμφωνία των Πρεσπών» αν και όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στη «συμφωνία των Πρεσπών» τη χαρακτήρισε «προβληματική, επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια» και επισήμανε ότι «είναι μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής».

Απευθυνόμενος στον Επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη που παρέστη στο συνέδριο, ο κ. Τζιτζικώστας τον κάλεσε να αναθεωρήσει το «Ποτάμι» τις θέσεις του και να καταψηφίσει τη «συμφωνία των Πρεσπών» αν και όταν έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή, ενώ υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων κι αυτό το βλέπουμε ήδη».

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου, το οποίο όπως είπε αποτελεί ένα βήμα διαλόγου, ιδεών και προτάσεων για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και καθιερώνεται πλέον ως ένας πολύ σημαντικός και ιδιαίτερα κρίσιμος θεσμός για την πόλη, αλλά και για την Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της νέας δομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις Βρυξέλλες, που είναι το ευρωπαϊκό της γραφείο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρεις μέρες, ενώ αναφερόμενος στο στοίχημα της ανάπτυξης τόνισε ότι τα μηνύματα που στέλνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι τρία: εξωστρέφεια, συνεργασία και διεκδίκηση.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση