Είστε εδώ

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Άμυνας

22/11/2019

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο συνομίλησε σε προγραμματισμένη συνάντησή τους ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης. Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στο Βουλευτή, ο οποίος ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησε να ενημερωθεί για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την Άμυνα της χώρας γενικώς.

Ο Υπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες και το σχεδιασμό του για την πορεία της Εθνικής Άμυνας. Συζητήθηκε η κατεύθυνση που θα έχει η νέα δομή δυνάμεων, καθώς και η προοπτική παραχώρησης σε Δήμους της χρήσης διαφόρων ανενεργών εγκαταστάσεων που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ιδιαίτερη αναφορά στο νομό Πέλλας. Αναφέρθηκαν στις ανάγκες των τριών Κλάδων, συμπεριλαμβανομένων και των εξοπλισμών, αλλά και σε θέματα που αφορούν τα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις απειλές της χώρας, με έμφαση στην Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Και οι δύο τόνισαν την ετοιμότητα και τον υψηλό επαγγελματισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την προστιθέμενη αξία των συμμαχιών και των στρατηγικών σχέσεων της χώρας με γειτονικά ή άλλα κράτη.

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη
Ο Βουλευτής μετέφερε τα προβλήματα και τις αγωνίες των αγροτών ενώ άσκησε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση.
Συζητήθηκε η εκτεταμένη απώλεια εισοδήματος των αγροτών τη φετινή χρονιά, η οποία οφείλεται σε παράγοντες για τους οποίους δεν ευθύνονται οι αγρότες, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ολοένα και αυξάνονται λόγω της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και το συνεχιζόμενο ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, οι επιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αντισταθμιστούν, ακόμα και με ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη για αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να καταστεί ένα ισχυρό και δίκαιο σύστημα ασφαλίσεων. Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών του, ώστε να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στο σωστό χρόνο (συγκεκριμένα για τη φετινή χρονιά, πρότεινε, εφόσον είναι εφικτό, να υπάρξει προκαταβολή των αποζημιώσεων). Παρατήρησε δε, ότι ακόμα εκκρεμεί η καταβολή του 10% των αποζημιώσεων του προηγούμενου έτους και ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση