Είστε εδώ

Σύντομα σε απολογία ο Αετός Σκύδρας

07/01/2016
Καταγγελία κατά της ΕΠΣ Πέλλας από το Νέο Αετό Σκύδρας

Η σκληρή ανακοίνωση του Αετού Σκύδρας κατά της διαιτησίας δεν είχε κάποια νεώτερη εξέλιξη. Αίσθηση προκάλεσε πάντως το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΕΛΛΑNEWS» (θέμα το οποίο αναδημοσίευσε και το Pella24) το οποίο περιείχε στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο της την «επιστολή-καταγγελία» του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδος, αφού στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε υπήρχε και η επιστολή αλλά και μια σειρά επισημάνσεων και ερωτήσεων, τα οποία αναμένεται να δούμε κατά πόσο θα προχωρήσουν, τόσο ως σημεία της υπόθεσης όσο και ως «απαντήσεις» στα όσα λέχθηκαν για την «διαιτησία» στο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πέλλας.
Εν αρχή απολογία...
Αυτό που πρόκειται να προχωρήσει είναι όσα προβλέπει ο κανονισμός της Ένωσης. Και ο κανονισμός της ΕΠΣ προβλέπει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, όταν υπάρχει ανακοίνωση «καταγγελτικού ύφους» κατά της διαιτησίας, χωρίς όμως να υπάρχουν απτές αποδείξεις για κάτι πιο συγκεκριμένο πέραν των σφυριγμάτων ενός αγώνα (ή και κάποιων περισσότερων), καλείται η διοίκηση της ομάδος που τις έκανε σε απολογία. Εκεί θα διαλευκανθούν όσα ισχυρίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο της σκυδραϊκής ομάδας, θα τεθούν ερωτήματα, θα γίνει συζήτηση.
Τα παράπονα απέχουν από τις "αποδείξεις"
Από εκεί και πέρα, ο καθένας πρόκειται να πορευθεί όπως πιστεύει, η κάθε πλευρά, όσοι θεωρούν εαυτόν θιγμένο δηλαδή, μπορούν να πάνε και στην πόρτα της Δικαιοσύνης, όπου εκεί (αν και σε μακρύ και χρονοβόρο διάστημα) να μπουν τελείες και κόμματα σε όλα όσα έχουν ειπωθεί ή σε όσα πρόκειται να ειπωθούν. Κανείς δεν γνωρίζει όμως, απολύτως κανείς, τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά την απολογία στην οποία, βάση κανονισμού όπως είπαμε, αναμένεται σύντομα να κληθεί ο Πρόεδρος του Αετού Σκύδρας, μετά την «βαριά» ανακοίνωση που εξέδωσε. Η λέξη «παράγκα» είναι γνωστή και κυκλοφορεί ευρέως στο λεξιλόγιο της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στη χώρα και ίσως να ταιριάζει κουτί στην περίπτωση των μεγάλων κατηγοριών και σε υποθέσεις όπως το «κασέτα gate» που εξελίχθηκε στην Super League. Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται εύκολα, γιατί για να σταθεί θα πρέπει να υπάρχουν και αποδείξεις, πέραν των παραπόνων για τα σφυρίγματα της διαιτησίας. Έτσι, αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, την «μετά απολογίας» περίοδο μετά τα όσα έγιναν και έπειτα θα μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά, αφού όλες οι πλευρές θα τοποθετηθούν, βάζοντας την υπευθυνότητα με συγκεκριμένα στοιχεία πιο πάνω από τις αρχικές εντυπώσεις…