Είστε εδώ

Αποχή δικηγόρων στα Γιαννιτσά την Πέμπτη 19/12

16/12/2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 13ης Δεκεμβρίου 2019, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη, 19-12-2019, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση και αντίδραση των μελών του στην αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ ψήφιση του άρθρου 42 του ήδη ψηφισθέντος Ν. 4640/2019, που επαναφέρει την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, καταλαμβάνοντας και τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί με σθένος το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη –ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων– στην απρόσκοπτη προσφυγή στην Δικαιοσύνη, το οποίο παραβιάζεται με την παραπάνω διάταξη και άλλα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως η επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές, η επιβολή τελών και παραβόλων για την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, κλπ.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Τανάσκος

Ο Δικηγορικός Σύλλογος εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια εδώ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση