Είστε εδώ

Τζιτζικώστας: να δυναμώσει η φωνή της αυτοδιοίκησης στην ΕΕ

07/02/2020

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στο γραφείο του στην Περιφέρεια, είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPP-CoR) Olgierd Geblewicz.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ομόφωνη εκλογή του κ. Τζιτζικώστα ως του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020, στις Βρυξέλλες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του «Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχτηκε τον κ. Geblewicz, που είναι Περιφερειάρχης στη Βόρεια Πολωνία και Πρόεδρος των Περιφερειών της Πολωνίας και ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που την προηγούμενη Παρασκευή τον ανέδειξε ομόφωνα ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

«Είναι για μένα μια πολύ μεγάλη ευθύνη, αλλά είναι και τεράστια τιμή για την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα μας. Στόχος μου τις επόμενες μέρες είναι να επικοινωνήσω προς όλα τα μέλη το όραμά μου για την Επιτροπή των Περιφερειών τα επόμενα χρόνια. Όραμα ξεκάθαρο, που σχετίζεται με την ενδυνάμωση του ρόλου και του λόγου των Περιφερειών και των Δήμων όλης της ΕΕ, τόσο σε τοπικό επίπεδο, στις 27 χώρες, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπόλοιπων θεσμών. Να φέρουμε δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους πολίτες», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, τα προηγούμενα χρόνια ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση του ρόλου της Επιτροπής και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση γεγονότων για τη μετανάστευση, για περιβαλλοντικά ζητήματα και για το μέλλον της Ευρώπης.

«Εφόσον την επόμενη Τετάρτη με εμπιστευτούν οι συνάδελφοί μου, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες από όλη την Ευρώπη, ως Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαι αποφασισμένος να αναδείξω τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης αυτή την περίοδο. Να μην ξεχνάμε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη χώρα μας να κατέχει την προεδρία ενός επίσημου θεσμικού οργάνου στην ΕΕ, ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Geblewicz απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα είπε: «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είστε ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ. Άλλωστε, διαθέτουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, διότι αυτοί μας εξέλεξαν και μας δίνουν δύναμη ως αιρετούς. Εύχομαι τα καλύτερα για τον καλό μου φίλο και εξαιρετικά επιτυχημένο Περιφερειάρχη και πολιτικό, Απόστολο Τζιτζικώστα».

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Geblewicz επισκέφτηκαν μάλιστα και το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από στελέχη.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση