Είστε εδώ

Δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο

30/11/2020

Ταχεία τεστ αντιγόνων για το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, ή rapid test όπως είναι ευρύτερα γνωστά, γίνονταν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ όλη την ημέρα στο χώρο της λαϊκής αγοράς στα Γιαννιτσά. Συνολικά διενεργήθηκαν 298 τεστ από τα οποία θετικά ήταν τα 22.
Στο χώρο βρέθηκε και ο βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, που ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων και ευχαρίστησε το προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Στη δράση Drive through covid test, ο κάθε πολίτης, θα ελέγχεται μέσα από το αυτοκίνητό του, χωρίς να χρειάζεται να κατέβει απ’ αυτό.

Για την έγκριση της μετακίνησή τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στον αριθμό 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1.
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και η δήλωση του Α.Μ.Κ.Α. και του τηλεφωνικού τους αριθμού.
Σε κάθε αυτοκίνητο επιτρέπεται να επιβαίνει με τον οδηγό ένα άτομο ή εάν πρόκειται για οικογένεια επιτρέπεται η επιβίβαση μέχρι δύο ανήλικων παιδιών.

Δήμος Έδεσσας
Μετά από αίτημα και συνεννόηση του δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα τεστ για τον κορωνοϊό με τη μέθοδο Drive Through.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εγκατασταθεί έξω από το «Ξενία» κατά τις ώρες 10:00 – 15:00 και θα πραγματοποιεί test μόνο σε επιβαίνοντες σε αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, δήλωσε σχετικά:
«Πρόκειται για μία ακόμη δράση πρόληψης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής κοινωνίας και του συστήματος υγείας που δίνει την καθημερινή μάχη κατά του κορωνοϊού. Μέσα από αυτή την συνεργασία προσπαθούμε να θωρακίσουμε τον τοπικό πληθυσμό με γνώση για την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής ασφάλειας. Στόχος μας παραμένει να προσφέρουμε ότι μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνονται από το θεσμικό πλαίσιο και με κάθε δυνατό τρόπο».

Δήμος Σκύδρας
Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και Σκύδρα, μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής προς τον ΕΟΔΥ για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τον περιορισμό των επιπτώσεών του.
Η εξέταση θα γίνεται από κινητές ομάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. στην οδό Παύλου Μελά (κεντρικός δρόμος λαϊκής Αγοράς) κι από τις δύο κατευθύνσεις, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, κατά τις ώρες από τις 10:00 έως τις 15:00.

Για διευκρινήσεις και πληροφορίες είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γιακαμόζη: κιν.:6980414242, σταθερό: 2381351804 κι ο υπεύθυνος προϊστάμενος Αθανάσιος Λιάμπας:2381351851.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις ελέγχου κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό του Δήμου Σκύδρας.

Δήμος Αλμωπίας
Και ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ - κινητή ομάδα Πέλλας, προγραμματίζει δράσεις στις 7 και στις 9 Δεκεμβρίου 2020 προκειμένου να έχει δυνατότητα, ο τοπικός πληθυσμός, να ελεγχθεί για COVID-19 μέσω rapid-test.

Η λήψη δείγματος μέσα από το αυτοκίνητο θα γίνεται στην Αλμωπία, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

  • Στην Αριδαία, στο χώρο parking του ΚΤΕΛ Αριδαίας, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, από τις 10 πμ έως τις 15:00 μμ
  • Στον Εξαπλάτανο, μπροστά από το Γυμνάσιο - Λύκειο Εξαπλατάνου (νησίδα) την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, από τις 10 πμ έως τις 15:00 μμ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.