Είστε εδώ

Παράσταση Καραγκιόζη ζωντανά... για καλό σκοπό

03/01/2021

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει 10 εορταστικές εκδηλώσεις σε ζωντανή μετάδοση (live streaming), που η κάθε μία υποστηρίζει ένα φιλανθρωπικό σκοπό.

Το σημερινό 8ο live αυτών των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένο και στηρίζει το ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ “ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ” του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκδήλωση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ» με τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση, η οποία παρουσιάζεται την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19.00.

Την παράσταση στολίζουν μουσικά παραδοσιακά κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα.

Κείμενα – σκηνικά – μουσική επιμέλεια – σκηνοθεσία : Χρήστος Στανίσης

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από την διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr πατήστε στο σύνδεσμο ενώ για όσους διαθέτουν facebook πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/210248853915365/

Περιγραφή
Ημέρες γιορτών και όλοι ετοιμάζουν τα γλυκά, τις πίτες και τα φαγητά για να γιορτάσουν. Αυτές τις μέρες όμως βγαίνουν από τα βάθη της γης οι Καλικάντζαροι που δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία και κάνουν τις σκανδαλιές τους. Μια παράσταση σκιών βασισμένη σε παραδοσιακές ιστορίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Την παράσταση στολίζουν μουσικά παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Το 8ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας όπου τα χρήματα θα διατεθούν για το ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ “ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ”

Το γεύμα αγάπης «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» ιδρύθηκε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια, από το 2003. Το γεύμα στεγάζεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Εβδομήντα (70) εθελόντριες κυρίες χωρισμένες σε ομάδες, παρασκευάζουν ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα το οποίο αποστέλλεται στα σπίτια των αδελφών μας με διακριτικότητα και εχεμύθεια.
Την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσεως σιτίζονται πάνω από εκατό (100) άτομα και σημειώνεται ανοδική τάση. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γέροντες, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άποροι και ανήμποροι, δέχονται στο σπίτι τους τη θερμή προσφορά αγάπης και εθελοντισμού. Το γεύμα αγάπης είναι μια ουσιαστική παρέμβαση της Εκκλησίας στην πόλη των Γιαννιτσών, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Στηρίξτε τους στον Παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:
ATTICA BANK
Αρ. Λογαριασμού: 85135171
ΙΒΑΝ: GR69 0160 5670 0000 0008 5135 171
Όνομα Λογαριασμού: Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.