Είστε εδώ

Η κυβέρνηση παίρνει ξεκάθαρα θέση

20/03/2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ "ΕΝΟΤΗΤΑ" (ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ ) & ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑ"

Με την επίσκεψή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Λιβανός, σε Πέλλα και Ημαθία, έδειξε-απέδειξε, για ποιους είναι Υπουργός. Απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι, να συναντηθεί, με Αγροτικούς Συλλόγους.

Συναντήθηκε με κάποιους πρόθυμους αγρότες, με Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, βιομηχάνους και μεταποιητές, με όλους, πάντως όχι με Αγροτικούς Συλλόγους που παλεύουν τόσα χρόνια. Δεσμεύτηκε σε όλα τα αιτήματα των βιομηχάνων (ΕΚΕ), δεσμεύτηκε να προωθήσει την νέα ΚΑΠ, έταξε ζεστό χρήμα σε εργολάβους και ιδιώτες για το φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού. Θα παλέψει για το Brand Name ΠΕΛΛΑ, από το οποίο βεβαίως και πάλι θα επωφεληθούν οι έμποροι και βιομήχανοι. Στους ροδακινοπαραγωγούς έταξε 90-100 ευρώ/στρέμμα για ορισμένες ποικιλίες μέσω deminimis για τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές υποβαθμίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών που ήταν έτοιμοι προς συγκομιδή. Τα έταζαν από τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2020 μέσω των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, κάνοντας εμπόριο ελπίδας, ενώ ήδη κοντεύουμε να πιάσουμε Απρίλη.
Άλλωστε το ίδιο έταξε μετά τις κινητοποιήσεις των Θεσσαλών συναδέλφων μας για τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας, χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμη τίποτα. Απέφυγε ο Υπουργός να δεσμευτεί για τις φετινές πρώιμες ζημιές λόγω παγετού.

Η κυβέρνηση παίρνει ξεκάθαρα θέση. Δίνει τα ρέστα της για τη διασφάλιση των κερδών των βιομηχάνων και των εμπόρων.
Κύριοι της κυβέρνησης πρέπει να αντιληφθείτε ότι οι βιομήχανοί σας και οι εμπόροι σας, υπάρχουν γιατί έχουν την πρώτη ύλη που παράγουμε εμείς, οι αγρότες. Για να διασφαλίσετε Brand Name, πρέπει να έχουν το προϊόν που παράγουμε εμείς. Για να συνεχίσουμε όμως να παράγουμε πρέπει να έχουμε εισόδημα, να καλύπτουμε τα καλλιεργητικά έξοδα, και να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας.
Να, γιατί απαιτούμε κατώτερη εγγυημένη τιμή για τα προϊόντα που παράγουμε. Να, γιατί απαιτούμε κάλυψη στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, που προκαλείται από οποιοδήποτε αίτιο. Δε μπορείτε να προσπαθείτε να μας ξεγελάσετε με 100 ευρώ, είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ! Την οργή και την αγανάκτησή μας, δε μπορείτε να την εξαγοράσετε με 100 ευρώ!
Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας, είμαστε περήφανοι που είμαστε αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης και καταφέρνουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα για τη θρέψη του λαού. Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες και τις κατακτήσεις μας. Δε πρόκειται να υποχωρήσουμε, και προς τιμήν του Κιλελέρ σας δηλώνουμε ότι δεν επαιτούμε, απαιτούμε.

    Ζητάμε:
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Ελάχιστες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα που παράγουμε, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα γεωργικά εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος για όσο διαρκεί το lockdown. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, γενναίο κούρεμα χρεών προς Δημόσιο και τράπεζες.
  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης.
  • Θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, λειτουργία Αγροτικών Ιατρείων σε 24ωρη βάση, επάνδρωση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.