Είστε εδώ

«Ενωμένοι γονείς» ενάντια στη μάσκα και τη λογική

13/09/2020

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Γιαννιτσών και συγκέντρωση με ομιλίες ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές πραγματοποίησε ομάδα ατόμων, που επίσης διαφωνεί με τα τεστ και τα εμβόλια.
 

 
Σε μια αυθόρμητη κατά τους διοργανωτές συγκέντρωση, και στην οποία αυθόρμητα συμμετείχαν άτομα από γειτονικές περιοχές, προφανώς σε ένδειξη συμπαράστασης καθώς κάποιοι από τα Γιαννιτσά είχαν επίσης αυθόρμητα συμμετάσχει σε αντίστοιχη αυθόρμητη εκδήλωση στην Ημαθία, δόθηκε το σύνθημα να μην στείλουν τα παιδιά τους με μάσκα στο σχολείο, ή ακόμα καλύτερα να μην τα στείλουν καθόλου στο σχολείο καθώς το νέο εκπαιδευτικό σύστημα «διδάσκει» σε νήπια (διεστραμμένη) σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Οι ομιλητές λαλίστατοι, κάλεσαν με σθένος σε αντίσταση τους παραβρισκόμενους για τον ιό που δεν υπάρχει, για την πανδημία που δήθεν εξαπλώνεται, για τα φίμωτρα στα παιδιά, για τις μάσκες μέσα στις εκκλησίες, για τις προφητείες του πατρο-Κοσμά, για το Σύνταγμα που καταλύθηκε, για τις υποχρεωτικές αποφάσεις της πολιτείας...

Τι ήταν τελικά ο συρφετός που πραγματοποίησε πορεία από το δημαρχείο και μαζεύτηκε για να διατρανώσει το παράλογο των απόψεών του στον πεζόδρομο;
Ένας περιφερόμενος θίασος περιθωριακών ατόμων, με τον ευφάνταστο τίτλο «Ενωμένοι Γονείς Πέλλας», ένα νέο franhise παλαιότερης οργάνωσης, που προσπαθώντας να εξωτερικεύσει την οργή του για την κρίση πιάνεται από τα μαλλιά του, οραματιζόμενος δόξα και τιμή...

Και αν για τους λάτρεις του παραλόγου, η λογική έχει μικρή σημασία, δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο για τα όργανα της τάξεως, εκείνους στους οποίους η πολιτεία εμπιστεύεται για την τήρηση των νόμων. Η παρουσία της Αστυνομίας εμφανής, περιπολικά, αξιωματικοί και άνδρες με μαύρες στολές ακροβολισμένοι στον πεζόδρομο, προφανώς για την αποφυγή επεισοδίων. Καμιά σύσταση για αποφυγή του συγχρωτισμού, καμιά σύσταση (για επίπληξη ούτε λόγος) για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που ισχύει στην Πέλλα. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Αστυνομία για την άψογη συνεργασία τους.

Αν τελικώς η κοινωνία μας ξεπεράσει την υγειονομική κρίση, ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος καταφέρει να κατανείμει τις αιτίες για την αναζωπύρωση της πανδημίας ανάμεσα στην κυβερνητική, την ατομική και τη συλλογική ευθύνη.

ΥΓ. Ίσως κάποιοι θεωρήσουν όσα γράφτηκαν παραπάνω κάπως αυστηρά, ίσως θεωρήσουν το ύφος κάπως ειρωνικό. Δε νομίζω ότι ισχύει το πρώτο. Όσο καυστικό κι αν φαίνεται, είναι η ακριβής αποτύπωση της πραγματικότητας. Και παρά το ύφος, σαφώς και αναγνωρίζω στον καθένα να έχει (και να εκφράζει) τη γνώμη του. Είναι σαφές ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία όλοι οφείλουν να σέβονται τις απόψεις όλων, ακόμα κι όταν διαφωνούν (ειδικά τότε). Περιμένω από τους αρνητές της επιστήμης να αναγνωρίζουν και σε εμάς το δικαίωμα να έχουμε την άποψή μας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.