Είστε εδώ

Το Δ.Σ. Πέλλας μπροστά στον καθρέφτη του 2016

11/01/2016

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2016 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά. Εάν εστιάσουμε στο κομμάτι της Αυτοδιοίκησης θα είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά. Δεν θα ισχυριζόμασταν κάτι τέτοιο εάν δεν υπήρχε η συνεχής μείωση πόρων στην Αυτοδιοίκηση, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Από εκεί και πέρα και μέσα σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί η κάθε Δημοτική Αρχή σ’ αυτό τον «ομφαλό» που μεγαλώνει και δεν ξέρει κανείς που μπορεί να φτάσει.

Ο έλεγχος στη δημοτική αρχή
Στο Δήμο Πέλλας τα πράγματα είναι ελεγχόμενα και διαχειρίσιμα από την νυν Δημοτική Αρχή και από το Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο, μιας και παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν τα οικονομικά δια μέσου του Προϋπολογισμού αλλά και του «δείκτη» που λέγεται Τεχνικό Πρόγραμμα (που αποτελεί τον «κατάλογο» ή αν θέλετε τον «μπούσουλα» των έργων) προχωρούν σε βαθμό που θεωρείται ικανοποιητικός, τουλάχιστον στον βαθμό που η γενική κατάσταση επιτρέπει. Μια σειρά έργων που είχε σημειώσει σε συνέντευξη του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Δεληγιαννίδης είτε έχουν φτάσει σε επιθυμητό βαθμό συνέχειας και για το 2016, είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε έπεσαν υπογραφές για να ξεκινήσει κάποιος σχεδιασμός και να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Όλα αυτά με την συνεχή αντιμετώπιση της καθημερινότητας, οι ανάγκες της οποίας υφίστανται ως έχουν ή σε ορισμένους τομείς αυξάνονται. Όπως και να ‘χει, το σημερινό σχήμα των Αντιδημάρχων, δημιουργεί μία βατότητα σε όλα αυτά, ενώ ο κύριος «μοχλός» του συντονισμού που είναι ο Δήμαρχος ελέγχει τις καταστάσεις για να έχουν μία σειρά, μία ομαλότητα, μία συνέχιση στον σχεδιασμό των προτεραιοτήτων, που λόγω της ρευστής γενικής κατάστασης πολλές φορές αλλάζουν.
Λείπει η πυξίδα...
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η παράταξη της μείζονος έχει κάνει παρεμβάσεις, έχει κάνει έντονη κριτική σε σημεία, αλλά μέχρι εκεί. Η νωθρότητα που παρουσιάζεται κατά καιρούς δείχνει ότι κάτι χρειάζεται παραπάνω, κάτι λείπει, κάτι θα μπορούσε να είναι ουσιαστικότερο, κάπου υπάρχει μία πυξίδα που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Με εξαίρεση σαφώς κάποια στελέχη της μείζονος που προσπαθούν να πάρουν το «αντιπολιτευτικό βάρος», αλλά 2-3 κούκοι (Αρνάκης, Καραμπατζάκης) άνοιξη δεν φέρνουν…
Παρεμβατική η ελάσσονα
Αντιθέτως, οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν κάποιο πιο συγκεκριμένο «μπούσουλα» και αυτό φαίνεται στις έως σήμερα συνεδριάσεις. Η ελάσσονα με πρώτη παράταξη αυτή του κ. Καστερίδη, ασκεί κριτική και λόγω της γνώσης εκ των έσω θεμάτων από πλευράς του πρώην Διευθυντή του Δήμου αποκτά και ένα ενδιαφέρον ως προς τα σημεία. Είναι νωπό ακόμη να κριθεί το πώς θα προχωρήσει ο νέος επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α. κ. Πετρίδης, όπου με το «καλημέρα» της παρουσίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν παρεμβατικός. Εάν θα συνεχίσει την διόλου ευκαταφρόνητη παρουσία του πρώην επικεφαλής Γ. Σταυρίδη θα φανεί στην πορεία και ίσως πολύ σύντομα.
Η κόκκινη παράταξη
Στον γνωστό δρόμο του ύφους της κριτικής που διατηρεί η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) κινείται η Ολ. Παπαδοπούλου. Η επικεφαλής της «κόκκινης παράταξης» κινείται ένα βήμα μπροστά από τον γνωστό κομμουνιστικό λόγο, παρουσιάζει δυναμισμό και δεν ξέρουμε εάν το ΚΚΕ ήταν στην γενική του παρουσία ουσιαστικότερο, θα μπορούσε και η Λαϊκή Συσπείρωση να μετουσιώνει τον λόγο και σε πράξεις ή προτάσεις.

Π.Ν.Π.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.