Είστε εδώ

Καταβολή οφειλών σε συνταξιούχους

01/12/2020

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την έναρξη καταβολής από τον e-ΕΦΚΑ της έκτακτης ενίσχυσης σε δικαιούχους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση αφορά 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019. Πρόκειται για περιπτώσεις των οποίων η απονομή δεν είχε ολοκληρωθεί τη χρονική εκείνη στιγμή και συνεπώς δεν έλαβαν την ενίσχυση που δικαιούνταν. Η σημερινή διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, αφού ολοκλήρωσε τις απονομές του συνόλου των συντάξεων που εκκρεμούσαν, προχωρά στην καταβολή των ενισχύσεων.

Αναφορικά με την εξέλιξη, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Πρόκειται για μια αστοχία της διοίκησης του ΕΦΚΑ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα διοίκηση, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλείνει με συνέπεια και μεθοδικότητα όλες τις υποθέσεις του παρελθόντος. Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα που ταλαιπωρούσε χιλιάδες συμπολίτες μας, ανήκει στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε 3.170 περιπτώσεις συνταξιούχων ανασφάλιστων και δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υπερήλικων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.