Είστε εδώ

Προετοιμάζεται ο μηχανισμός για την κακοκαιρία

12/02/2021

Τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιφερειακής ενότητας Πέλλας έγινε σήμερα. Σε απόλυτη επιφυλακή ο μηχανισμός.

Τηλεδιάσκεψη, με τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, επικεφαλής πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την συμμετοχή των εκπροσώπων του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενόψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του κ. Αντιπεριφερειάρχη, οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας κκ. Δ. Γιάννου, Κ. Ιγνατιάδου και Γ. Στάμκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας Π. Νάνου και Δ. Γιάντσης, ο υποδιοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Διευθυντής Αστυνομικών Υπηρεσιών Πέλλας Π. Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ζ. Γιώτης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ετοιμότητα του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και δρομολογήθηκε η συνεργασία των φορέων για την καλύτερη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης. Αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση και ολικός παγετός, ο οποίος θα πλήξει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες. Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρχει ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Υπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει τεθεί σε επιφυλακή και έχουμε οργανώσει υψηλό βαθμό ετοιμότητας, με πρόσθετα μέτρα και μέσα. Χρειάζεται όμως προσοχή από τους πολίτες. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ελάχιστες απολύτως αναγκαίες. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη μετακίνησης, αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση  αντιολισθητικών συστημάτων στα οχήματα. Με περίσκεψη και διάθεση συνεργασίας θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κρίση».

Τι θα γίνει με τα σχολεία
Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η απόφαση, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί, θα ληφθεί το απόγευμα της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου 2021.

Δήμος Έδεσσας
Υπάρχει επάρκεια σε αλάτι, το οποίο είναι αποθηκευμένο και έτοιμο προς χρήση σε τρία σημεία (μηχανοστάσιο Άρνισσας, Άγρας, αποθήκες Δήμου Έδεσσας στα παλιά σφαγεία), ενώ ο στόλος των οχημάτων αποχιονισμού είναι πανέτοιμος, όπως επίσης και τα συνεργεία άμεσης επέμβασης για σημειακές παρεμβάσεις.
Οι πολίτες παρακαλούνται να διευκολύνουν το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων και να αποφεύγουν την στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους, ενώ καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης όσο και κατά τις μέρες που θα ακολουθήσουν και θα επικρατεί ολικός παγετός.
Οι πολίτες που θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα από την κακοκαιρία μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2381350719 ή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σαμλίδη στα τηλ. 6974005422 / 6988204747.

Δήμος Πέλλας
Για αντιμετώπιση του ισχυρού παγετού που αναμένεται, ο δήμος Πέλλας ζητά από τους πολίτες να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε κεντρικούς δρόμους ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων και να μετακινούνται μόνο όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.
Οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του δήμου έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ώστε να παρέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί, ενώ έχει εξασφαλισθεί επαρκής ποσότητα αλατιού για την αντιμετώπιση περιστατικών παγετού.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2382083227 και 6985922404 για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Δήμος Αλμωπίας
Ο Δήμος Αλμωπίας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Βορέας» που ενεργοποιεί τον μηχανισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων επιπτώσεων από την χιονόπτωση και τον παγετό.
Το κτίριο του Δημαρχείου ορίζεται ως θερμαινόμενος χώρος και θα παραμείνει ανοιχτό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Θα υπάρχει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ανοιχτή για οποιοδήποτε πρόβλημα ή παροχή βοήθειας (τηλ: 2384350210 – 211 – 212).
Για το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν στα παραπάνω τηλέφωνα καθώς και στο 6970104644 (κ. Γιάντσης Δημήτριος).
Θα υπάρξει δυνατότητα φιλοξενίας και παροχή τροφής στην Μαθητική Εστία Αριδαίας για άτομα που χρίζουν βοηθείας.
Τον γενικό συντονισμό των δράσεων αναλαμβάνει ο Γ.Γ. του Δήμου Αλμωπίας, κ. Τσιμτσιρίδης Γεώργιος (τηλ. 6975855578).

Δήμος Σκύδρας
Το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2021 η Δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο της και δόθηκαν οι ανάλογες οδηγίες για την ετοιμότητα όλου του μηχανισμού του Δήμου και την ασφαλή προστασία και διαφύλαξη όλων από την κακοκαιρία « Μήδεια». Περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι οι γέφυρες, οι κόμβοι και το γενικότερο δίκτυο του Νομού.
Eπισημαίνονται ο περιορισμός και η αποφυγή των μη αναγκαίων μετακινήσεων είτε εντός ή μεταξύ οικισμών είτε για την εκτέλεση υπαίθριων εργασιών. Επίσης, τονίζεται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπου απαιτείται. Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία πολιτών και των αρμοδίων φορέων είναι αναγκαία ώστε να μείνουμε και να είμαστε προστατευμένοι και να μην αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Δήμου Σκύδρας μπορούν ν΄απευθύνονται στην Αντιδήμαρχο Σκύδρας Μαρία Γιακαμόζη: 6980414242 και στα στελέχη του Δήμου Σκύδρας, Βασίλη Καρυπίδη: 6972553581 και Μιχάλη Γιαγιόγλου: 6972553580.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.